Publicat : lun, nov. 21st, 2016

Scoala altfel, altfel…

scoala-1De astăzi, elevii școlilor gimnaziale, timp de o săptămână, vor participa, conform proiectelor unităților de învățământ, la acțiuni educative diverse,menite să amplifice nivelul de cunoștințe al școlarilor.
Din gama diversă pe care o desfășoară școlile din municipiul Giurgiui, am remarcat o inițiativă de debut al acțiunilor, desfășurată în această dimineață, de elevii din clasa a III-a C, de la Școala gimnazială nr.8 “ Acad. Marin Voiculescu “, actiune coordonată de profesoara GIANINA ARIZAN.
Cei 30 de prichindei ai clasei au fost aduși de părinții lor, nu la școală ca deobicei, ci în gară. Pentru majoritatea dintre ei a fost pentru prima dată când au cunoscut interiorul gării: sala de așteptare, calea ferată, trenul… Dar bucuria și mai mare a constituit-o prima călătorie cu trenul, un vagon modern, pânâ în orașul teleormănean, Videle. Ora pe care a trebuit să o petreacă la Videle a prilejuit prichindeilor giurgiuveani să cunoască gara, personalul si împrejurimile. Dar mai ales să-și exprime bucuria de a avea prilejul să facă prima lor călătorie cu trenul. Bucurie care a fost amplificată de călătoria de întoarcere acasă. Bucurie oferită celor mici din inițiativa și în organizarea distinsei doamne profesoare, care îndrumă acest colectiv al clasei a III-a C, Geanina Arizan. Doamnă dedicată menirii sale de dascăl, care a reușit să facă elevilor săi, din prima zi a săptămânii Școala altfel, o altfel de activitate cu multiple valențe educative. Călătoria cu trenul…scoala-2
Și este doar un început, fiindcă programul activităților de la clasa doamnei profesoare Geanina Arizan cuprinde și altele tot atât de atractive pentru elevi, cu un benefic impact educativ. Felicitări, distinsă doamnă, pentru altfel de initiative –  Școala altfel !
Emil Talianu
Sursa Foto – Geo Tene Facebook Grupa spiridușilor

Despre autor

-