Publicat : sâm, nov. 28th, 2015

Teatrul “Tudor Vianu” – premii la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Studio de la Piteşti

teatrul tudor vianuSpectacolul cu piesa „Oreste Regele Sunetelor” de Ioan Petru Culianu, in regia maestrului Cristian Mihailescu, prezentat la Festivalul Balcanic al Teatrelor de Studio de la Piteşti, pe 25 noiembrie, a obtinut doua premii notabile.

Tânarul actor Mihai Niţu – cu o partitura scenica plina de expresivitate, susţinuta şi pusa in valoare de forţa interpretativa a sopranei de talie mondiala Felicia Filip, ca şi de prestaţiei artistice deosebite a Ralucai Botez şi a lui Mihai Râpan – a primit „Premiul pentru cel mai bun actor”, pentru rolul „Oreste”, iar scenografia spectacolului, semnata de Daniel Divrician, a fost considerata cea mai buna la ediţia 2015 a festivalului.

Teatrul giurgiuvean a avut insa şi un alt motiv de mândrie. Spectacolul cu piesa „Animalul, acest om ciudat” de Mircea M. Ionescu (directorul Teatrului „Tudor Vianu”), montata de Scena Româna a Teatrului Naţional „Sterija” din Vârşeţ (Serbia), in regia lui Iulian Ursulescu, prezentat in premiera mondiala in primavara acestui an şi vizionat de publicul din Giurgiu, in Festivalul Teatrelor Dunarene din 16-21 octombrie, a cucerit „Premiul pentru cel mai bun spectacol din Balcani”, interpreta rolului principal, Otilia Pescariu, fiind şi ea nominalizata la premiul pentru cel mai bun rol feminin.

Un adevarat triumf pentru Teatrul „Tudor Vianu”, la sfârşitul stagiunii de toamna şi cu puţin inainte de inceperea lucrarilor de reabilitare şi modernizare, o binemeritata recompensa a eforturilor şi daruirii cu care colectivul instituţiei a adus in lumina reflectoarelor fiecare proiect artistic nascut sub generoasa deviza „Giurgiu – Cetatea Dramaturgiei Româneşti”.

Despre autor

-