Publicat : sâm, feb. 13th, 2016

Care sunt cele mai asteptate cadouri pentru Ziua Indragostitilor?

dayZiua de Sfântul Valentin este un moment în care multi oameni aleg sa-si exprime sentimentele fata de cei dragi. De multe ori, cadourile pe care le asteptam nu coincid cu cele pe care le primim în realitate. Pentru ca aceasta sarbatoare a fost preluata din Statele Unite, este interesant sa observam care sunt cele mai asteptate cadouri de catre americani, de Ziua Îndragostitilor. Astfel, potrivit National Retail Federation, citata de Statista.com, o treime dintre respondenti doreste întâlniri romantice, un sfert prefera voucherele-cadou, iar pe locurile urmatoare se afla florile (16,4%), ceasurile sau bijuteriile (15,4%) si dulciurile (11,7%).
Oana Stoianovici, coach si specialist în dezvoltare personala si feminitate, crede ca a trecut vremea cadourilor traditionale, gasite la colt de strada. Și în România, din ce în ce mai multe femei prefera sa traiasca experiente de neuitat alaturi de parteneri si devin tot mai dezinteresate de obiecte. “Iata ca începem sa depasim, usor-usor, efervescenta epocii axata pe consum. De altfel, studiile arata ca, adesea, în tarile cu un nivel economic ridicat, indicii de fericire sunt destul de scazuti, iar oamenii au început sa înteleaga ca experientele traite alaturi de cei dragi sunt mai pretioase decât obiectele. România a trecut, în 2007-2008, printr-o perioada în care oamenii au pus accentul pe consum, însa la aproape un deceniu de atunci, valorile societatii încep sa se schimbe”, declara Oana Stoianovici.
Nu aveti înca o relatie? Exista un raspuns si pentru aceasta situatie. Spre exemplu, tot în America, un alt studiu arata ca una din cinci femei cumpara cadouri pentru… ele însele. Mai mult, barbatii sunt mai înclinati sa cumpere cadouri pentru sotiile lor (63%), fata de femei pentru sotii lor (30%), acestea gândindu-se, în egala masura, la mamele lor (tot 30%).
În cazul în care nu v-ati hotarât asupra unui cadou, mai aveti timp sa-i oferiti iubitei un loc la conferinta „O zi de femininitate”, sustinuta de Oana Stoianovici, pe 12 martie 2016, la Bucuresti. „Barbatii stiu ca atunci când partenerele lor sunt fericite si calitatea relatiei lor este mult mai buna. Care este secretul pentru a face o femeie fericita? O sprijini sa creasca pe plan personal si sa învete cum sa aiba mai multa grija de ea însasi si sa fie fericita independent de tine, renuntând la a se sacrifica pentru ceilalti”, spune Oana Stoianovici.
„O zi de femininitate” este o conferinta pe teme de dezvoltare personala a femeii, unde femeile vor descoperi cum pot avea grija de ele însele, reusind, în acelasi timp, sa gaseasca echilibrul în îndeplinirea diverselor roluri în familie si în societate. Mai multe detalii pe www.thefeminine.eu si www.facebook.com/oanastoainovici.ro.

Despre autor

-