Cum sa întoarcem mesajele subliminale în favoarea noastra?

subliminalCând auzim de mesaje subliminale, primul lucru la care ne gândim sunt reclamele de la TV, radio, cinema sau la banerele stradale şi automat le asociem cu dorinţa corporaţiilor de a ne “forţa” sa cumparam din ce în ce mai mult, produsele lor.
Cu toate acestea, specialiştii afirma ca din cauza folosirii de catre marii publicitari a acestei tehnici de comunicare într-un scop nenatural, s-a indus o percepţie greşita asupra conceptului, şi anume ca receptorul, cel care este tinta acestor mesaje, pierde controlul asupra sinelui şi este foarte uşor de manipulat.
Totodata, aceştia afirma ca mesajul subliminal este acea informatie care trece de filtrul mintii constiente si, fara a fi perceput de acesta, patrunde la nivel de minte subconstienta, la nivel de crezuri, valori si dorinte. Acesta este principiul pe care se bazeaza toti cei care doresc sa manipuleze clientul în a alege un anumit produs.
“Ei bine, de ce sa nu ne folosim exact de acelasi principiu, dar de data asta în mod constient? Putem sa ne „manipulam” singuri si sa lucram cu subconstientul nostru folosind o tehnica extrem de simpla si de eficienta care ne permite sa lucram la nivel subliminal, pentru a obtine exact ce ne dorim. Terapia Subliminala este una dintre tehnicile cele mai eficiente şi mai uşor de realizat, care se foloseşte la descoperirea acelor aspecte din noi care genereaza dizarmonie. Odata descoperite, acestea sunt reconditionate pentru a ne ajuta sa devenim mai puternici şi mai încrezatori în fortele noastre”, afirma Eugen Popa, preşedintelui Asociaţiei Române de Hipnoza.
Potrivit specialistului, în Terapia Subliminala se pleaca de la premisa ca subconstientul nostru sau personalitatea noastra este alcatuita din aspecte sau parti, la fel cum o echipa este alcatuita din membri sai. Toate aceste parti sunt centralizate si conectate la o parte centrala. Rolul unui specialist într-o astfel de tehnica terapeutica este sa se conecteze la aceasta parte centrala şi sa îl ajute pe client sa îşi angajeze inconştientul pentru a descoperi cauzele problemelor, indiferent ca sunt de ordin fizic, emoţional, intelectual sau comportamental, pentru ca apoi sa le rezolve, prin re-cadrare şi re-condiţionare. De asemenea, Eugen Popa afirma ca Terapia Subliminala este foarte usor de utilizat de oricine, fie în scopul dezvoltarii personale, cât si ca metoda terapeutica.
“Procesul este unul foarte simplu si odata învatat poate fi aplicat ori de câte ori dorim, fie cu ajutorul unui specialist sau autogen, de noi însine. Acest lucru implica un proces simplu de vizualizare si imaginativ care permite comunicare directa cu nivelul subconstient al mintii noastre. În acelasi timp, ne putem folosi de aceasta tehnica pentru a ne ecrana si proteja de multitudinea de mesaje subliminale cu care suntem bombardati în fiecare zi, astfel încât sa putem, în sfârsit, sa gândim liber si sa facem alegeri constiente, congruente cu valorile si crezurile noastre profunde”, explica Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoza
Pentru a elucida adevaratul sens şi scop al Terapiei Subliminale ca proces terapeutic si pentru a populariza cât mai mult aceasta stiinta si arta terapeutica si de dezvoltare personala, Asociaţia Româna de Hipnoza, în parteneriat cu Pro Succes Training, a lansat proiectul “Puterea Mintii”, adresat atât formarii viitorilor specialişti în domeniu, cât şi publicului larg. Acest proiect contine o colectie selecta de programe specializate de formare în tehnici inovatoare de lucru cu forta extraordinara a subconstientului cum ar fi Terapia Resurselor, Terapia Subliminala sau Trainingul Profesional de Hipnoza. Puteti afla mai multe informatii despre Terapia Subliminala de pe pagina sa de prezentare: http://www.prosuccesstraining.ro/product/formare-terapia-subliminala/
Eugen Popa este unul dintre cei mai cunoscuţi şi bine pregatiţi traineri din România şi preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoza. De-a lungul carierei s-a specializat atât în metode de terapie si dezvoltare personala Occidentale (Hipnoza, NLP, Mindset, Habits, Psihologie Pozitiva) cât si Orientale (Meditatie, Yoga, Spiritualitate), fiind astazi un trainer holistic în toata puterea cuvântului. Studiile sale l-au purtat pe trei continente, în Europa, Asia si Statele Unite, iar pâna în prezent a susţinut conferinţe, traininguri şi workshop-uri în Thailanda, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Turcia, Grecia, Anglia, Germania etc., la care au participat mii de oameni.