Echipa “Let’s Do It, Danube!” da startul competitiei “Exploratorii Dunarii”

let'sCompetitia “Exploratorii Dunarii” este organizata cu scopul de a promova Dunarea in randul elevilor, incurajandu-i sa trimita creatii care sa exprime modul in care acestia au descoperit batranul fluviu si bogatiile sale.

In perioada 21 aprilie – 10 mai 2015, elevii din judetele dunarene sunt invitati sa impartaseasca povestile lor cu Dunarea, participand la una din urmatoarele sectiuni: pictura/desen sau literatura (eseuri si poezii).

Premiile vor fi acordate diferentiat, in functie de mediul urban/rural si de categoria ciclului de provenienta al fiecarui participant. Astfel, vor exista patru categorii: ciclul primar, ciclul gimnazial urban, ciclul gimnazial rural si ciclul liceal. Premiile constau in: 6 laptopuri, 8 tablete, 8 boxe portabile, 4 ghiozdane, 4 seturi complete de rechizite si 8 puzzle-uri 3D cu peisajele Dunarii.

Castigatorii vor fi desemnati de echipa “Let’s Do It, Danube!” si vor fi anuntati de Ziua Internationala a Biodiversitatii, pe 22 mai 2015. De asemenea, in concurs vor intra si scolile, care vor castiga premii in functie de implicare si de punctajul lucrarilor. Premiile sunt oferite de Kaufland Romania – partenerul national al proiectului.

In 2014, in prima editie de concurs, au fost inscrise 201 lucrari. “Exploratorii Dunarii” face parte din campania “Let’s Do It, Danube!”, care isi propune sa responsabilizeze cetatenii Romaniei in ceea ce priveste curatenia apelor si in special a Dunarii, cea mai importanta apa curgatoare din tara. “Let’s Do It, Danube!” este realizat in parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si este sustinut de Kaufland Romania. Repartizarea premiilor si conditiile de participare se regasesc in regulamentul concursului disponibil pe pagina de web: www.letsdoitromania/ldid si la adresa de email exploratoriidunarii@letsdoitromania.ro.