S-a lansat prima platforma online de logopedie: lista logopezilor, teme si exercitii online pentru copii

Logopedie01Când parintii constata ca micutii lor intârzie sa vorbeasca pentru prima data sau intâmpina dificultati de pronuntie a cuvintelor, solutia specialistilor este apelarea la un logoped; si cum timpul este destul de limitat in societatea actuala, iar Internetul a devenit prima sursa de ajutor, s-a lansat vorbestecorect.ro – prima platforma online de logopedie din tara, care se adreseaza atât parintilor si copiilor, cât si logopezilor din România si din Republica Moldova.

Ineditul proiect, dezvoltat de o echipa de specialisti români, le ofera parintilor ocazia sa detecteze usor daca juniorii lor au probleme de dezvoltare a limbajului (incepând de la 3 luni) sau probleme de pronuntie (incepând de la 4 ani), printr-un revolutionar program online de evaluare logopedica. Dupa ce primesc raspunsul evaluarii, platforma ii ajuta pe parinti sa aleaga mai usor un logoped, dintr-o lista numeroasa, in functie de localitate sau in functie de aprecierile de care se bucura acestia din partea altor parinti. Totodata, dupa fiecare sedinta de logopedie, copiii vor beneficia in mod gratuit de teme online care sa-i ajute sa-si continue exercitiile acasa, pe calculator, tableta sau smartphone.

De cealalta parte, platforma vorbestecorect.ro promoveaza logopezii din România si din Republica Moldova, ii ajuta pe acestia sa compuna exercitii ad-hoc cu ajutorul dictionarului logopedic (peste 100.000 de cuvinte) si le pune la dispozitie sute de exercitii logopedice multimedia printr-o platforma colaborativa. De asemenea, revolutionara platforma duce stiinta logopediei la un alt nivel, cel adaptat la epoca noilor tehnologii, si diversifica modul de lucru in terapia logopedica prin jocuri logopedice online.

“Am lansat acest proiect in contextul in care si logopedia din România trebuia sa se adapteze la rigorile si tehnicile Noilor Media. Din acest punct de vedere, ramasesem destul de mult in urma tarilor din Uniunea Europeana, care au inteles mai bine beneficiile noilor tehnologii. Obiectivul platformei este atât promovarea logopezilor din România si din Republica Moldova, cât si oferirea parintilor a unor unelte online foarte utile, prin care pot depista daca bebelusii sau copiii lor intâmpina probleme de dezvoltare a limbajului sau de pronuntie. Aplicatiile si exercitiile virtuale le-am construit in jurul unor povesti si poezii scrise de autori cunoscuti publicului larg, precum Ion Creanga, Mihai Eminescu sau altii, astfel incât parintii si copiii sa fie familiarizati si sa exerseze impreuna chiar de acasa”, declara psihologul Cristina Angela Tohanean, initiatorul proiectului vorbestecorect.ro.