Publicat : sâm, sept. 26th, 2015

Super Luna si eclipsa de Luna, simultan in noaptea de 27 septembrie. Care sunt efectele asupra organismului uman

super lunaIn noaptea de 27/28 septembrie vom putea urmari doua fenomene astronomice spectaculoase. Este vorba despre producerea simultana a Super Lunii si a eclipsei de Luna, un fenomen rar despre care, in traditia populara se spune oamenii sunt pedepsiti pentru pacatele lor, iar vârcolacii fura Luna…
Fenomenul va fi vizibil aproape in toata lumea si va incepe in seara de 27 septembrie in America de Nord si America de Sud, iar in dimineata de 28 septembrie va putea fi urmarit si din Europa, Africa si anumite regiuni din Asia Centrala. In Romania, fenomenul va putea fi urmarit partial dupa miezul noptii, cu conditia ca cerul sa nu fie plin de nori. Eclipsa de luna va incepe la ora 03:11, va avea maximul la 05:47 si se va termina la 08:23. Insa Luna va apune la ora 07:15, astfel ca nu se poate urmari in totalitate fenomenul.

Un astfel de eveniment s-a produs in urma cu peste 30 de ani, iar urmatorul va avea loc peste aproape doua decenii. Mai mare cu 14% Super Luna – sau Luna la perigeu – este un fenomen care apare atunci când Luna plina (sau Luna noua) ajunge pe orbita sa la cea mai mica distanta fata de Terra si apare mult mai mare decât in celelalte nopti. In general, se produc intre trei si sase Super Luni pe an. In timpul acestei apropieri, diametrul Super Lunii pare cu 14% mai mare decât cel al Lunii pline obisnuite.

Aparitia simultana a Super Lunii si a unei eclipse de Luna s-a produs cel mai recent in 1982. Urmatorul eveniment astronomic similar va avea loc in anul 2033.

Specialistii in astrologie spun ca acest eveniment unic ne va influenta starea fizica si emotionala. Prin urmare, sensibilitatea emotionala exacerbata, insomniile sau raul fizic sunt normale in aceasta perioada, mai spun specialistii.

Despre autor

-