Publicat : mie, iun. 3rd, 2015

Tinerii voluntari din Giurgiu redau comunitatii spatiile verzi din oras

let'sSaptamana trecuta, elevii din cadrul Liceului Teoretic “Nicolae Cartojan” au organizat o actiune de ecologizare la Canalul Plantelor, langa ruinele Cetatii Giurgiu. Peste 50 de elevi voluntari au reusit, pe parcursul celor 2 ore alocate actiunii, sa stranga un numar de 40 de saci de deseuri.

Actiunea a fost intens sprijinita de catre echipa judeteana “Let’s Do It, Romania!”, care implementeaza proiectul „Let’s Do It, Danube!”, aflat la a doua editie. Prin grija  “Let’s Do It, Romania!”, s-a asigurat protectia tinerilor voluntari. De asemenea, “Let’s Do It, Romania!” a asigurat relatia cu autoritatile din Giurgiu, astfel incat actiunea sa beneficieze de aprobarile necesare.

Actiunea de ecologizare a fost propusa de catre o echipa de liceeni din cadrul Liceului Teoretic “Nicolae Cartojan” si face parte dintr-o serie de 6 evenimente publice de ajutorare a celor aflati in dificultate sau de atragere a atentiei cetatenilor sau autoritatilor publice asupra problemelor orasului si cum se poate implica comunitatea in gasirea de solutii simple…

Adriana Neamtu, Presedintele Consiliului Elevilor din Liceul Teoretic “Nicolae Cartojan” si liderul voluntarilor a declarat dupa eveniment:

“Ne bucuram ca am putut da o mana de ajutor comunitatii din Giurgiu. Spatiul care tocmai a fost ecologizat isi asteapta vizitatorii dornici de plimbari! Multumim Asociatiei Semper Musica si  echipei judetene „Let’s Do It, Romania!” pentru tot sprijinul acordat.”

Initiativa tinerilor face parte din cadrul Proiectului <Eu, Tu, Noi!>, proiect organizat de Asociatia Semper Musica in parteneriat cu Liceului Teoretic “Nicolae Cartojan” si include organizarea de sesiuni de educatie non-formala adresate liceenilor cu privire la voluntariat, spirit civic si implicare comunitara, cursuri pentru parintii acestora pentru oferirea de instrumente de lucru cu copiii lor in ceea ce priveste initiativele proprii de implicare in comunitate, un studiu online pentru identificarea problemelor orasului, din perspectiva tinerilor, si nu in ultimul rand, organizarea a 6 interventii comunitare, gandite chiar de tineri, de ajutorare a celor aflati in nevoie sau de atragere a atentiei cetatenilor/autoritatilor asupra problemelor orasului.

 

Despre autor

-