Publicat : joi, aug. 20th, 2015

200 de jandarmi asigura masurile de ordine publica la meciul Astra Giurgiu – AZ Alkmaar

uefa-europa-league-astra-giurgiu-az-alkmaarAproximativ 200 de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile „Matei Basarab” Ploiesti si Inspectoratului de Jandarmi Judetean Giurgiu,  vor asigura joi 20  august  a.c., masurile de ordine publica pe timpul desfasurarii partidei de fotbal dintre echipele A.F.C. Astra Giurgiu si AZ Alkmaar (Olanda), contand pentru play-off-ul UEFA Europa League . Meciul se va disputa incepand cu ora 19.00 pe stadionul municipal „Marin Anastasovici” din Giurgiu.  Jandarmii vor fi prezenti in zona imediata si apropiata locului de desfasurare a partidei pentru prevenirea si combaterea faptelor care pot conduce la tulburarea ordinii publice inainte, pe timpul si dupa terminarea meciului.

In plus, suporterii oaspeti care vor veni in mod organizat la meci vor avea sprijinul echipelor de dialog ale Jandarmeriei (vorbitori de limba engleza), care vor avea rolul de a aduce la cunostinta cerintele pe care autoritatile de ordine publica din Romania le au fata de ei.

Accesul spectatorilor in incinta arenei sportive se va realiza incepand cu ora 17.00 prin locurile special amenajate din Aleea Fabrica de Zahar, str. Chauncey Hardy si Aleea Plantelor. Odata cu accesul spectatorilor, traficul auto si pietonal va fi restrictionat pe  Aleea Fabrica de Zahar si Aleea Plantelor.

Afluirea / defluirea suporterilor si a spectatorilor se va realiza pe urmatoarele trasee:

–  pentru suporterii echipei Astra Giurgiu –Aleea Fabrica de Zahar;

–  pentru suporterii echipei AZ Alkmaar – Aleea Plantelor;

– pentru ceilalti spectatori: tribuna I – str. Chauncey Hardy; tribuna a II-a si peluza – Aleea Fabrica de Zahar.

Pentru a evita aglomeratia in jurul punctelor de intrare in arena sportiva, recomandam spectatorilor sa vina la stadion incepand cu ora de deschidere a portilor.

Jandarmeria recomanda tuturor spectatorilor sa nu se implice in incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii si linistii publice, delimitandu-se de orice forma de violenta verbala sau fizica ce ar putea conduce la manifestari violente.

Totodata, suporterii sunt sfatuiti sa dovedeasca permanent o atitudine civilizata prin respectarea regulilor stabilite pentru un astfel de eveniment, in acest fel dand dovada de respect pentru eforturile depuse de catre organizator, jucatori si celelalte institutii implicate in desfasurarea acestui ,,spectacol sportiv” in conditii de siguranta si fair-play.

Suporterii care se vor deplasa cu autoturismele trebuie sa aiba in vedere faptul ca in zona stadionului exista posiblitatea sa nu gaseasca locuri de parcare suficiente.  In acest sens, sunt rugati sa parcheze autoturismele in spatiile amenajate in alte zone ale municipiului. Pentru a evita producerea unor incidente, este recomandat ca in interiorul autoturismelor sa nu fie lasate la vedere bunuri de valoare care ar putea tenta infractorii. Intrarea in stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor si protectia arbitrilor, indrumarea si supravegherea publicului in stadion se realizeaza cu agenti ai societatii de paza si protectie contractata de organizator.

Despre autor

-