Publicat : Dum, iul. 17th, 2016

Astra Giurgiu a castigat Supercupa Romaniei la fotbal

astra supercupaMeciul de pe Cluj Arena, dintre Astra Giurgiu si CFR Cluj s-a disputat pe o ploaie torentiala, care a redus considerabil spectacolul fotbalistic. A fost o balaceala generala in apa de pe terenul al carui sistem de drenaj nu a facut fata cantitatii de precipitatii.
William De Amorim a marcat singurul gol al partidei in minutul 86 și i-a adus campioanei Astrei a doua Supercupă, după cea din 2014. CFR Cluj, deținătoarea Cupei României, are și ea două Supercupe (2009, 2010), jucând de două ori cu trofeul pe masă (2012, 2016).
Soarta meciului a fost decisă cu ajutorul apei din gazon, în minutul 86, când Larie a trimis o minge spre portarul Marc, balonul s-a oprit din cauza apei, iar Marc a fost nevoit să intervină prin alunecare, balonul a ajuns la William De Amorim, care l-a trimis în poarta goală din afara careului. CFR a fost aproape de egalare în prelungiri (90+3), dar Nouvier și Mureșan nu au reușit să profite de eroarea lui Gavrilaș.
La meci au asistat si noul selecționer al naționalei României, germanul Christoph Daum, secundul său Rudi Verkempinck, precum și fostul internațional român Dorinel Munteanu, care cel mai probabil va fi al doilea secund al naționalei.
Medaliile au fost înmânate, în ploaie, de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. Un trofeu special a primit si De Amorim, brazilian naturalizat, desemnat cel mai bun jucător al meciului. Christoph Daum a oferit Supercupa României învingătorilor.
Astra: 1. Silviu Lung jr (12. George Gavrilaș, 46) — 32. Kristi Vangjeli, 2. Geraldo Alves, 4. Fabricio Silva, 13. Junior Morais (căpitan) — 31. Alex Ioniță II, 20. Florin Lovin (15. Cristian Oros, 84), 23. Fernando Boldrin — 24. Damien Boudjemaa (11. Daniel Florea, 61), 80. Filipe Teixeira, 91. William De Amorim. Antrenor: Cristian Petre.
Rezerve neutilizate: 14. Romario Moise, 19. Boubacar Mansaly, 77. Alexandru Stan, 96. Silviu Balaure.

Despre autor

-