Publicat : lun, sept. 4th, 2017

Campionatul judetean de fotbal isi ia avant

fotbalul micSambata 02 septembrie a debutat prima runda din cadrul ligii a patra, seria Sud, iar duminica 03 septembrie s-a dat startul si pentru liga a cincea, ultima reduta a fotbalului romantic.
Mi-am impus ca in fiecare saptamana sa fac doar cateva remarci la adresa catorva jocuri mai rasarite si sa aduc in atentie orice eveniment special petrecut la acest nivel de miniperformanta.
Sambata se remarca scorul de tenis cu care AFC Adunatii Copaceni a invins- o pe titrata C.S.Unirea Izvoarele: 6-2. Scorul nu este surprinzator pentru cei care au urmarit partida, echipa gazda conducand la pauza cu 3-0 , fara dubii si fara nicio emotie. Interesant este faptul ca pana in minutul 20 se acordasera deja trei lovituri de la 11 m in urma unor faulturi clare comise in careu, doua lovituri pentru gazde, care le-au fructifucat si una ratata de echipa oaspete. In repriza secunda, pe fondul unui vant propice (la propriu) echipa gazda a mai marcat de trei ori, in timp ce oaspetii au incheiat setul cu doua goluri marcate pe final.
Dunarea Giurgiu a facut scor cu modesta Unirea Fratesti: 9-1 in deplasare, A.S.Mihai Bravu, tot in deplasare la Valea Dragului: 10-1! Tot la scor a invins si A.S. Singureni pe nou promovata A.S. Iepuresti: 11-1, stabilind scorul etapei. Debutanta A.C.S. Pro Giurgiu a reusit sa invinga cu 2-1 pe M.V. Calugareni, iar nou promovata Energia Remus a debutat cu dreptul in fata echipei A.S.Prundu: 3-2. A.S. Colibasi a invins Viitorul Vedea in deplasare cu 4-3, iar revelatia editiei trecute, A.S.Unirea Vanatori, a plecat cu trei puncte de la Zorile unde s-a impus cu 3-1.
Dupa ce a invins la Cosoba cu 2-1, desi a pierdut la masa verde cu 0-3, Olimpia Marsa s-a impiedicat acasa cu Bolintin Deal, scor 1-2, in timp ce noua echipa din Bolintin s-a impus lejer, scor 4-1, in fata Petrolului Roata, in asa zisul derby al etapei. De remarcat si victoria obtinuta la Ogrezeni de Avantul Floresti, din tinutul dragonilor putini reusind sa plece cu puncte sau trofee.
Argesul Mihailesti parca joaca in memoria recent decedatului conducator, Murcea Costici, calcand totul in picioare si zdrobind in deplasare pe A.S.Podisor cu 6-1!
La liga a 5-a se remarca victoria echipei din Gradistea cu 4-1 in fata puternicei echipe Fortuna Herasti. Scor fluviu, 14- 0, obtinut de C.S.Rapid Clejani in fata Gloriei Schitu, precum si victoria lui A.S.Padureni la Vointa Toporu, scor 3-1, sunt neasteptate daca tinem cont de cartea de vizita a gazdelor.
Nou promovatele de la fotbalul pe maidan la fotbalul organizat pe maidan au clacat in serie: Naipu, Draganeasca, Ghimpati, Ghizdaru si Greaca s-au impiedicat toate la debut pe teren propriu. Inca o echipa noua, Mihai Bravu 2 pare debutanta, dar jucatorii ii imparte cu echipa de la liga 4, ceea ce face ca victoria cu 2-0 din partida cu Putineiu sa aiba alta conotatie.
La partida de la Ghizdaru a avut loc si un eveniment neplacut, un jucator de la Vlad Tepes s-a lovit la ceafa la un duel in saritura cu un adversar si a fost nevoie de interventia ambulantei. Din fericire accidentarea s-a dovedit a fi pana la urma mai putin grava, jucatorul si a revenit si poate juca fara probleme si etapa viitoare.
Asadar, nu au fost evenimente deosebite, echipele s au dezmortit deocamdata si incearca sa isi adune fii risipitori de prin vacante… Incepand cu etapa urmatoare vom intra cu totii in painea cu sare si piper a fotbalului mic, placerea noastra sincera pentru un sport care devine din ce in ce mai pretios prin el insusi.

Iulian Ivan

Despre autor

-