Publicat : Dum, mai 8th, 2016

CSM Bucuresti a castigat Liga campionilor la handbal feminin

CSM handbalLa prima participare in aceasta competitie europeana, CSM Bucuresti a castigat Liga Campionilor la handbal feminin, dupa o finala dramatica cu experimentata echipa din Gyor (Ungaria) pe „Papp Laszlo Arena” din Budapesta. Dupa cele doua reprize regulamentare, scorul a fost egal (22-22) si s-a trecut la prelungiri. Scorul a fost din nou egal (25-25). Dupe executarea loviturilor de la sapte metri formatia bucuresteana s-a impus cu 29-26 (4-1 la loviturile de departajare).
La aruncarile de departajare, Gullden, Martin, Rodrigues si Bradeanu au transformat pentru CSM, Kovacsics pentru Gyor, iar portarul de la CSM Bucuresti, Mayssa Pessoa a aparat suturile expediate de Groot si Loke.
Pe langa marele trofeu, Isabelle Gullden, coordonatorul de joc al CSM-ului, a fost declarata golgheterul competitiei, cu 108 goluri, dintre care 15 au fost marcate in finala cu Gyor.
Croata Jelena Grubisic (CSM Bucuresti) a fost declarata de Federatia Europeana de Handbal cea mai valoroasa jucatoare a Final Four-ului Ligii Campionilor.
Asadar, la noua ani de la infiintare, CSM Bucuresti s-a aflat la prima participare in Liga Campionilor, competitie pe care a si castigat-o.
Doua echipe romanesti, in afara de CSM Bucuresti, au mai castigat in istorie titlul de campioana a Europei: Stiinta Bucuresti (sezonul 1960-1961) si Rapid Bucuresti (in stagiunea 1963-1964). Oltchim Ramnicu Valcea a mai fost aproape de cucerirea trofeului, dar a pierdut finala cu Viborg (52-60) in sezonul 2009-2010.
In semifinale, CSM a trecut de Vardar, cu scorul de 27 – 21, in timp ce Gyor a invins-o pe Buducnost (la care evolueaza si Cristina Neagu) cu 21-20.
In finala mica, Vardar a trecut de Buducnost, scor 30-28.

Despre autor

-