Publicat : lun, sept. 18th, 2017

In derbyurile ligii a patra si a cincea s-au impus favoritele

fb 2Etapa judeteana de fotbal disputata in weekendul incheiat ieri a fost incarcata cu cateva meciuri tari, echilibrate, la care favoritele si-au pus din start amprenta valorica pe joc si rezultate, stabilind ierarhia fireasca si justificand astfel investitiile facute in lotul de jucatori.
Am avut in principal derbyul Bolintinului, unde au jucat FC Bolintin Malu Spart cu FC Bolintin Deal, partida condusa la centru de experimentatul arbitru Burcea Adrian si ajutat de asistentii Vrabie Robert si Caciulan Dragos. Meciul s-a incheiat cu victoria clara a gazdelor, scor 4-1, rezultatul stand foarte putin sub spectrul echilibrului la inceputul reprizei secunde, cand oaspetii au redus din diferenta la 1-2. Bolintin Vale confirma valoarea ridicata a lotului si asteapta meciurile tari pe care le vor disputa impotriva AS Singureni, Unirea Vanatori si Argesul Mihailesti.
In celalalt meci important din seria de nord s-au intalnit AS Singureni si Unirea Vanatori, gazdele impunandu se greu, scor 2-1 si scapand astfel de un adversar puternic in acest tur de campionat. Celelalte rezultate ale rundei au fost:
CS Unirea Izvoarele – CSM Dunarea Giurgiu 2-4
AS Unirea Fratesti – AS Spicul Izvoru 6-3
AS Vointa Slobozia – AS Dunarea Oinacu 3-0
AS Gigantii Varasti – AS Mihai Bravu 5-1
AS Energia Remus – AS Real Colibasi 6-0
AS Prog. Valea Dragului – AS Viitorul Vedea 8-2
Meciul dintre AS Pro. Giurgiu si AS Dunarea Prundu nu s-a mai disputat, echipa din Prundu retragandu-se din campionat in urma incidentelor grave din etapa trecuta din partida cu Varasti.
Seria de nord:
AS Silver Zorile – AS Unirea Joita 3-3
AS. Vointa Podisor – AS Viit. Tantava 3-6
AS Olimpia Marsa – CS Argesul Mihailesti 0-3
AS Luceafarul Trestieni – AS Iepuresti 1-2
CS Avantul Floresti – AS Unirea Cosoba 2-1
CS Zmeii Ogrezeni – ACS Petrolul Roata 2-4
Clasamentul este irelevant dupa doar trei etape disputate, echipele candidate la unul din cele doua locuri de baraj pentru fiecare serie jucand fara greseala si asteptand confruntarile directe care sa faca diferenta.
La liga a 5-a am avut, de asemenea, derbyul CS Rapid Clejani – ACS Maxima Hobaia, unde oaspetii s-au impus in mod clar, scor 3-5, dar gazdele au depus o contestatie pe doi jucatori, sperand sa intoarca rezultatul la comisia de disciplina.
Am remarcat derbyul comunal disputat la Ghizdaru, intre echipa gazda si Victoria Stanesti, scorul egal inregistrat la final: 2-2 fiind just si oglindind situatia din teren. La acest joc s-a remarcat in principal sportivitatea jucatorilor, dar si a spectatorilor, atmosfera fiind una de sarbatoare.
Partida a fost transmisa in direct la postul de televiziune local cu carul de televiziune din imagine (mai bine spus cu scara de televiziune).
A mai fost un joc la care echipa oaspete a depus o contestatie pentru dreptul de joc al unui jucator, la meciul disputat intre AS Argesul Hotarele si AS Vlad Tepes in teren. La final scorul a fost egal: 1-1!
De remarcat si victoria echipei din Greaca, o debutanta, in fata AS Fortuna Herasti, jucatorii din Herasti jucand duminica fara vlaga, fara concentrare si cedand fara lupta in disputa cu ambitioasa echipa gazda: 0-2!meci filmatEchipa din Putineiu, prin grija primarului localitatii, actor principal in incidentul de etapa trecuta cand a lovit un arbitru, isi disputa etapele de acasa la Izvoru, mutandu-se ca catel si purcel in fieful celor de la Spicul.
A fost o etapa linistita, fara evenimente care sa mute atentia din teren in afara lui sau pe facebook, acolo unde repriza a treia capata conotatii speciale, combinandu-se parerile specialistilor cu ale unora, neavizati, de aici rezultand un conglomerat de idei si comentarii.

Iulian Ivan

Despre autor

-