Publicat : mar, mart. 22nd, 2016

Măsuri de ordine publică la meciul România – Lituania

rom lituaniaAproximativ 200 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploieşti şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu vor asigura miercuri, 23 martie a.c., măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării partidei amicale de fotbal dintre echipele României şi Lituaniei.
Meciul se va disputa începând cu ora 20.00 pe stadionul municipal „Marin Anastasovici” din Giurgiu.
Jandarmii vor fi prezenţi în zona imediată şi apropiată locului de desfăşurare a partidei pentru prevenirea şi combaterea faptelor care pot conduce la tulburarea ordinii publice înainte, pe timpul şi după terminarea meciului.
Accesul pietonal în stadion al spectatorilor se va face prin Poarta 2, Poarta 3 şi Poarta 4 (Str. Fabrica de Zahăr) pentru deţinătorii de bilete la Peluza I şi Tribuna a II-a, prin Poarta 10 (Str. Plantelor) pentru deţinătorii de bilete la Tribuna a II-a şi, de asemenea, prin Poarta 8 (dinspre Şos. Mocănaşu) pentru deţinătorii de bilete la Tribuna I.
Pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena sportivă, recomandăm spectatorilor să vină la stadion începând cu ora de deschidere a porţilor.
Jandarmeria recomandă tuturor spectatorilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.
Totodată, spectatorii sunt sfătuiţi să dovedească permanent o atitudine civilizată prin respectarea regulilor stabilite pentru un astfel de eveniment, în acest fel dând dovadă de respect pentru eforturile depuse de către organizator, jucători şi celelalte instituţii implicate în desfăşurarea acestui ,,spectacol sportiv” în condiţii de siguranţă şi fair-play.
 partida va fi urmărită de aproximativ 7.000 de spectatori.
 accesul spectatorilor este permis începând cu ora 18.00
Suporterii care se vor deplasa cu autoturismele trebuie să aibă în vedere faptul că în zona stadionului există posiblitatea să nu găsească locuri de parcare suficiente. În acest sens, sunt rugaţi să parcheze autoturismele în spaţiile amenajate în alte zone ale municipiului. Pentru a evita producerea unor incidente, este recomandat ca în interiorul autoturismelor să nu fie lăsate la vedere bunuri de valoare care ar putea tenta infractorii.
Intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.

Despre autor

-