Publicat : lun, ian. 8th, 2018

Schimbări importante la barajul pentru promovarea în Liga a III-a

Liga-3-noul-logoÎn 2018, stabilirea jocurilor de baraj se va face prin tragere la sorţi încă din luna februarie, iar reprezentanta Giurgiului (care face parte din regiunea 6 sud) va putea da peste campioanele din : Călăraşi, Ialomiţa, Bucureşti, Ilfov, Prahova.
Şi în vara anului 2018, pentru accederea în Liga a III-a se va da un baraj, tur-retur, dar până atunci, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat o serie de schimbări importante în ceea ce priveşte jocurile de baraj.
Astfel, la vară, pe 16 iunie 2018 (ora 18:00, turul) şi 23 iunie 2018 (ora 17:30, returul), cele 42 de campioane judeţene care vor juca pentru 21 de locuri promovabile în Liga 3 îşi vor afla adversara directă în urma tragerii la sorţi care se va efectua la FRF. Noutatea o reprezintă faptul că se face tragere la sorţi şi că federalii au format şapte regiuni, fiecare cu câte şase judeţe în componenţă. Deci nu se va mai ţine cont în momentul stabilirii jocurilor de învecinarea judeţelor sau de faptul că în sezoanele trecute respectivele reprezentante s-au mai întâlnit la baraj.
Cele 42 de campioane judeţene de fotbal vor juca meciuri de baraj în sistem eliminatoriu, tur-retur, pe terenul fiecărei echipe, pentru a obţine promovarea în Liga a 3-a
Venus Independența(Călărași), C.F. Abatorul Slobozia (Ialomița),CSA Steaua (București), CSO Bragradiru, ACS Cornetu (Ilfov) şi CS Blejoi (Prahova) sunt lideri în judeţele care fac parte din această regiune, însă lucrurile se pot schimba în primăvară, mai ales că în fiecare campionat mai urmează să se joace şi un retur.
Nu are dreptul de a participa la baraj o echipă campioană a unui judeţ, dacă localitatea unde clubul îşi are sediul nu este în judeţul respectiv. În această situaţie este acceptată la baraj echipa clasată pe locul următor, în campionatul judeţean respectiv, care îndeplineşte condiţiile cerute de prezentul regulament. Pot participa la baraj doar echipe care aparţin de structuri sportive cu personalitate juridică şi care deţin Certificat de Identitate Sportivă eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului.
Iată componența celor șapte regiuni:
• Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Suceava, Vaslui
• Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj
• Regiunea 3, Centru: Alba, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu
• Regiunea 4, Vest: Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş, Gorj, Mehedinţi
• Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa
• Regiunea 6, Sud: Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Bucureşti, Ilfov, Prahova
• Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Buzău, Vrancea

Despre autor

-