Start la sport si distractie pe doua roti!

Start Riders ClubRiders Club deschide sezonul competitional 2015 prin lansarea calendarului oficial de maratoane mountain bike pe care le organizeaza. Au fost pregatite noi curse si au fost redesenate traseele competitiilor astfel incat sa fie cat mai atractive pentru rideri si sa ofere aventuri palpitante in aer liber.

Calendarul pentru 2015 al Riders Club se lanseaza cu trei maratoane MTB: Urban Trail XCC, Ziua B si Beach Race XCO.

Urban Trail XCC este o competitie inedita, de tip Cross Country Short Circuit, cu un traseu menit sa puna la incercare ceva mai serios abilitatile tehnice ale concurentilor si pofta de distractie pe doua roti. Urban Trail XCC va avea loc pe 15 martie si cheama la start ciclistii practicanti de MTB intr-o locatie urbana aparte, cu acces rapid, respectiv in complexul Romexpo din Capitala. Evenimentul de ciclism reprezinta punctul de atractie al Expo Sport si Agrement, care are loc pentru prima data in cadrul Targului de Turism al Romaniei, editia de primavara.

Pe 18 aprilie, ciclistii amatori sunt invitati sa calce pedalele in forta si sa isi ia portia de distractie in stil MTB cu… Ziua B! Cea de a doua editie a evenimentului deschide practic seria de maratoane clasice MTB, marca Riders Club. Competitia ia startul intr-o zona deosebit de atractiva, in imediata vecinatate a Parcului Phoenix Aventura, de pe malul lacului Cernica, si se va desfasura pe un traseu foarte pitoresc, regandit pentru aceasta editie. Zona de start include o multime de facilitati – parcare, restaurante, parc de distractie, locuri de joaca pentru copii, piscina – care ridica standardul competitiei la un nivel superior. Astfel, fie ca alegeti traseul mai usor de 17 kilometri, destinat incepatorilor, sau cel Standard de 41 de kilometri, veti avea parte de o super cursa de la inceput pana la final. Daca microbul ciclismului l-ati transmis si copiilor, atunci trebuie neaparat sa va bucurati de aceasta aventura impreuna cu ei la cursa pentru familie. In padurea Cernica – Pantelimon si vecinatatile sale veti descoperi privelisti frumoase si veti avea ocazia sa pedalati pe carari parca special lasate de natura sa faca deliciul oricarui pasionat de o experienta unica pe doua roti.

Riders Club_2Aventura continua la malul Marii Negre. Maratonul de pe plaja revine la a doua editie cu eticheta de Beach Race XCO. Competitia va avea loc in 25 aprilie pe plaja Corbu, din judetul Constanta. Cursa se doreste spectaculoasa si super distractiva pe un traseu ce se desfasoara pe plaja si coasta de acces pe faleza. Interesant este si faptul ca Beach Race XCO este singurul Cross Country Olimpic din Europa care are loc pe o plaja si este inclus in calendarul Uniunii Cicliste Internationale (UCI). Asadar, ciclistii legitimati care vor lua parte la aceasta competitie vor acumula puncte UCI pentru Olimpiada RIO 2016. Amatorii vor avea ocazia sa se bucure de o cursa provocatoare pe nisip si sa se relaxeze apoi pe plaja salbatica si frumoasa de la Corbu. Inscrierile la toate cele trei concursuri sunt deschise online pe: www.ridersclub.ro, website care poate fi accesat si in limba engleza.

“Printre noutatile anului 2015 se numara si aceea de regandire a zonei de start/finish pentru competitiile noastre, astfel incat sa oferim o experienta cat mai placuta concurentilor, dar si tututor participantilor la eveniment, fie ca e vorba despre prieteni, familie, colegi sau vizitatori. Comunitatea ciclistilor amatori va descoperi si o alta desfasurare de forte la zona de start, cu noi servicii si facilitati si modalitati de petrecere a timpului liber. In plus, traseele vor fi variate, riderii avand la dispozitie suficiente optiuni de forme geografice, campie, deal si munte, integrate in evenimente clasice, de tip maraton, cat si cu formate speciale”, a declarat Tudor Mocuta, New Business Manager al MPG, compania care coordoneaza proiectul Riders Club.

Prin urmare, va asteapta o intreaga agenda sportiva ce cuprinde concursuri spectaculoase si aventuri frumoase in aer liber, care se vor desfasura anul acesta sub conceptul de Sportainment. Acesta presupune lansarea invitatiei la miscare, la o viata activa, la relaxare si la distractie prin sport. Sportainmentul – o combinatie intre termenii sport si entertainment, din limba engleza – este un concept larg raspandit in marketingul sportiv international si, cu siguranta, publicul romanesc va simti valoarea acestuia.

In 2015, MPG va implementa peste 700 de evenimente sportive in 70 de orase, pe 10 sporturi individuale si de echipa. In ceea ce priveste Riders Club, obiectivul MPG este de a creste permanent standardul de organizare a evenimentelor tinand cont de mai multe criterii: comunicare, ospitalitate, trasee foarte bine marcate si corespunzatoare abilitatilor, premii, atmosfera placuta la punctul de start/finish, astfel incat experienta participarii la un eveniment de ciclism sa devina o amintire frumoasa, demna de impartasit.

In acest an, MPG isi propune sa aduca in prim-plan un proiect de responsabilitate sociala dedicat copiilor defavorizati, care se confrunta cu diferite probleme de sanatate. De anul acesta, vom derula o campanie de constientizare a publicului in privinta miracolului pe care il traieste in fiecare zi, in care are posibilitatea sa faca miscare, sa alerge, sa mearga cu bicicleta sau sa desfasoare orice alta activitate sportiva. Simplul fapt ca iubitorii de miscare aleg sa se bucure de libertatea lor in cadrul evenimentelor sportive MPG va deveni o sansa acordata unui copil de a trai la randul sau aceasta experienta, de care este privat in prezent. Astfel, intreaga desfasurare de forte a MPG, a partenerilor sai, a afiliatilor si a sponsorilor, cat si participarea ciclistilor la evenimentele Riders Club vor da o noua dimensiune proiectului si un plus considerabil de valoare.

MPG implementeaza proiectele sportive initiate de Fundatia ProAm Events. Fundatia initiaza si sustine proiecte dedicate atragerii populatiei catre practicarea recreationala a unui sport, ca mod sanatos si distractiv de petrecere a timpului liber. MPG, coordonatorul sistemului de ciclism Riders Club, este lider de piata pe segmentul proiectelor sportive adresate practicantilor amatori, cu o experienta de 18 ani in domeniu. Coordoneaza peste 700 de evenimente sportive, acoperind intreg parcursul anului. MPG implementeaza 3 sisteme nationale: tenis – www.tenispartener.ro, www.tenis10.ro si ciclism – www.ridersclub.ro, precum si un sistem de campionate sportive  pe 10 discipline, in Bucuresti, accesat de peste 100 de companii – Romanian Corporate Sports – www.corporatesports.ro. Totodata, proiectul pentru copii Tenis10 – www.tenis10.ro – a fost nominalizat ca finalist al European CSR Awards 2013. In ultimii 8 ani, MPG a implementat peste 2.500 de evenimente sportive si a lansat campanii de comunicare impreuna cu mass-media specializate. Mai multe informatii despre MPG se gasesc pe noua platforma a companiei lansata in acest an: www.mpg.com.ro.