Publicat : mie, aug. 30th, 2017

Steaua fara nume – La pas, departe de TAS!

colti 1 copyPoate a devenit un cliseu acest titlu inspirat din piesa lui Mihail Sebastian, insa se potriveste ca o manusa a lui Duckadam cu situatia de astazi a echipei lui G. Becali, nu stiu exact cum s-o numesc, pentru ca orice initiale au sens atunci cand , conform logicii, transforma cuvintele in litere; la aceasta echipa totul pare confuz, plecand chiar de la numele ei si ajungand la jocul nesanatos pentru suporteri, prestat de jucatorii lui Becali (nu ai lui Dica), incercam sa intelegem daca F.C.S.B. inseamna Fotbal Club Sportiv Bucuresti sau Fotbal Club Sportiv Becali?
Poate ne ajuta M.M. Stoica, suflatorul din loja al patronului si portavocea elucubratiilor emise de acesta, dar ma indoiesc ca poate raspunde corect din trei incercari, chiar si daca suna un prieten, din afara sau din penitenciar, in functie de locul unde a gasit mai multa intelegere si compasiune.
Steaua fara nume a adunat toata crema fotbalistilor din schiopul campionat romanesc, patronul investind cel mai mult din Romania pentru a forma o echipa puternica. Insa modalitatea prin care a incercat acest demers este luata la hectar sau, mai in consens cu preocuparile acestuia, in turma, fara numar-fara numar, netinand cont de nicio strategie, de niciun „schelet” al echipei, de la care sa se formeze intr-adevar o echipa. Daca aduni toate valorile intr-un loc nu vei avea o echipa, dimpotriva, vei crea disensiuni, ierarhii false si insubordonare , cu totii dorind sa joace, sa demonstreze individual o valoare de piata confirmata, in detrimentul unei unitati unde sa se puna osul la treaba, sa se construiasca ceva bun si sa apara inerent rezultatele asteptate.
Nea Gigi investeste masiv, cumparand en gros valori, asteapta un timp rezultatele, acestea deoarece nu vin, firesc, din lipsa rabdarii, intervine si el in echipa, asezandu-i in teren dupa bunul lui plac, sau sau al lui MM, carotand antrenorul cu buna stiinta, pentru ca apoi, la finalul neasteptat de el, dar firesc prin natura lucrurilor, sad ea vina tot pe antrenor, acuzandu-l de malpraxis in relatia cu starea fizica si mentala a jucatorilor.
Probabil, o echipa muncitoare, de care sa se ocupe un timp DOAR antrenorul, ar fi luat doar doua goluri, nu cinci de la Sporting si ar fi fost incurajatoare prestatia viitoare din grupele U. E.L., iar campionatul ar fi fost castigat lejer, la pas si nu la TAS.
Colt Alb

Despre autor

-