90 de locuinte sociale vor fi date in folosinta beneficiarilor in luna octombrie

sociale 1Cel mai târziu la începutul lunii octombrie, locuințele sociale din cartierul Tineretului și din cartierul Istru vor fi date în folosință celor care se află pe lista de repartiții aprobată de Consiliul Local, a anuntat primarul Nicolae Barbu.
Cele 20 de locuințe sociale din cartierul Istru se construiesc prin Programul Național de Construcții de Locuințe derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) şi cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Giurgiu.
Pe 16 iulie 2015 a avut loc semnarea contractului de finanțare, iar pe 18 noiembrie 2015 a fost predat amplasamentul şi a fost dat ordinul de începere a lucrărilor. Circa 35 de miliarde de lei vechi, o parte de la Guvern si o parte de la bugetul local, au fost investite în acest obiectiv destinat comunităţii giurgiuvene. Din cele 20 de locuințe sociale, 12 apartamente sunt cu două camere, iar opt apartamente sunt cu cate trei camere.sociale 2Pentru recompartimentarea Blocului C2-Dunăreana din cartierul Tineretului (70 locuințe sociale), ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 27 aprilie 2015. Costul total al proiectului este de cca. 2.140.000 lei cu TVA inclus.
Lista finală de priorități pentru repartizarea celor 90 de locuințe sociale a fost aprobată în ședința ordinară a Consiliului Local din data de 30 mai 2017.