A demarat editia a IV-a a Taberei Internationale de salvare din apa si prim ajutor

CR 1Festivitatea de incepere a celei de-a IV-a editii a Taberei Internaţionale de salvare din apă și prim-ajutor ”Salvatori din apă”, organizată de Filiala de Cruce Roșie Giurgiu, cu sprijinul Societății Naționale de Cruce Roșie Română și al Primăriei Municipiului Giurgiu a avut loc luni, 31 iulie. La festivitate au participat reprezentanti ai autoritatilor locale – primarul Nicolae Barbu, viceprimarul Ion Dragomir, seful ISJ Giurgiu, Gigi Oprisan si directorul Directiei Politiei Locale, Lazar Ciobanu. De asemenea, la eveniment au participat si reprezentanti ai Societatii Crucii Rosii Romane: directorul general – Ioan Silviu Lefter si vicepresedinte al Crucii Rosii Romane – Victor Boiangiu, dar si reprezentanti ai Crucii Rosii Bulgare.CR 2Marian Macelaru, directorul filialei de Cruce Rosie Giurgiu a precizat in discursul sau ca istoria Crucii Rosii se scrie de catre voluntarii care participa activ si permanent la actiunile initiate de societate… Dupa discursul motivational inaugural, dar nu inainte de a prezenta un montaj video cu istoria celorlalte trei editii ale taberei, Marian Macelaru a pasat microfonul spre invitatii de onoare…
Victor Boiangiu: “Datorita rezultatelor filialei din Giurgiu, conducerea Crucii Rosii Romane prin Consiliul Director a acceptat conntinuitatea acestei tabere de pregatire (alaturi de tabara de pregatire de la Cluj). Dumneavoastra, cei care sunteti prezenti aici sunteti si actorii dar si sufletul Crucii Rosii, va felicit si va doresc succes”.
Ioan Silviu Lefter: “Aceasta tabara onoreaza activitatea Crucii Rosii Romane, avem si noi, in sfarsit, o strategie si realizam trei tipuri de tabere de pregatire in trei regiuni din tara: Cluj, Bacau si Giurgiu. Voluntarii participant la aceste tabere de pregatire acumuleaza un bagaj de cunostinte de care se pot folosi in situatii limita. Va doresc succes!”.
Nicolae Barbu: “In numele administratiei municipiului Giurgiu va urez un calduros – Bine ati venit!. Il felicit pe Marian Macelaru ca a crezut in acest proiect si ca il dezvolta an de an. Va felicit pe toti, pentru ca lasati din timpul dumneavoastra liber si va implicati in aceasta actiune de voluntariat”.
Tabăra se desfășoară în perioada 31 iulie – 8 august la Complexul Riviera și are drept scop pregatirea voluntarilor din detasamentelele de interventie pentru cazuri de dezastre în apă – piscine, bazine de înot acoperite, ape curgătoare, lacuri etc.
La o parte din atelierele taberei vor participa echipe specializate în salvare din apă și prim-ajutor specific (tehnici de salvare din apa curgatoare și bazine, de conducere a bărcilor cu motor, noțiuni de comunicare și semnalizare la distanța etc.) din cadrul Crucii Rosii Bulgaria (Sofia). De asemenea, ca și în edițiile precedente, vor fi abordate și alte tehnici în cadrul atelierelor care se vor desfășura pe parcursul celor nouă zile de pregătire (prim ajutor, suport psihologic, tehnici de supraviețuire în situații de urgență, salvare din apă de la adâncime etc.).CR 3