A fost inaugurată rețeaua de distribuție a gazului natural din Adunații Copăceni

Luni, 15 iunie, în localitatea Adunații Copăceni a fost zi de adevarată sărbătoare – a fost inaugurată rețeaua de gaze naturale din comună, un vis a primarului Dan Rusu, devenit realitate.
La eveniment au participat atât directorul general al Companiei Mega Construct, cât și senatorul Niculae Bădălău și presedintele CJ Giurgiu, Marian Mina.
Cătălin Ivan, director general al Companiei Mega Construct a precizat că investiția a fost un efort al Companiei, care aduce beneficii majore locuitorilor din comună.
“Lungimea totală a rețelei este de 50 km, iar alimentarea se face dintr-o stație care aparține Transgaz, din zona Centurii Capitalei.
Traseul conductei vine prin zona orasului Măgurele, prin comuna Dărăști (Ilfov), traversează două râuri (Sabar și Argeș) și ajunge în comuna Adunații Copăceni. Proiectul va alimenta 3.100 de imobile, 154 de societați comerciale și 17 obiective sociale.
Valoarea totală a investiției este de aproximativ 2 milioane de euro (fără TVA). Este o investiție în care credem foarte mult. O investiție care poate dinamiza zona din punct de vedere economic”, a declarat Cătălin Ivan.Cheltuielile Companiei Mega Construct cu această investiție vor fi amortizate din tarifele de distribuție, tarife reglementate de către ANRE, iar valoarea investiției este desfașurată pe 49 de ani (contract de concesiune) la care se aplică an de an rata de rentabilitate de 6,3%.
Senatorul Niculae Bădălău și președintele CJ Giurgiu, Marian Mina l-au felicitat atât pe primarul localitatii, Dan Rusu, cât și pe directorul Mega Construct.
„Vreau să îl felicit pe domnul primar pentru această investiție, care aduce nu numai confortul cetățenilor, dar și o perspectivă de dezvoltare economică, pentru că acolo unde ai condiții, poți aduce și investitori. Îl voi ruga pe domnul director să ne sprijine în continuare în județ, pentru că aici este soluția: companii puternice, cu oameni serioși, care să investească banii în județ!”, a spus senatorul Niculae Bădălău.
„Implicarea și munca depusă de domnul primar Dan Rusu ne arata ca vorbele din campania electorală au devenit fapte, iar ceea ce vedem astazi este o investiție majoră pentru comuna Adunații Copăceni, o comună ce s-a transformat în bine în acest mandat. Mulțumim firmei pentru implicare și pentru efortul depus pentru această lucrare”, a precizat și președintele CJ Giurgiu, Marian Mina.
Primarul Dan Rusu a apreciat cuvintele adresate de invitatii la eveniment si a tinut sa precizeze ca acest proiect era de neconceput pentru multi in urma cu trei ani de zile…„Era păcat ca o comună care se află la doar câțiva kilometri de București, o comună ce se dorește a fi europeană și în care s-au făcut multe înt mandatul meu de primar, să nu aibă racordare la rețeaua de gaze naturale. Am găsit înțelegere la firma Mega Construct, iar ei au realizat în mod gratuit această lucrare, urmând ca, din distribuție, să își recupereze investiția. Este o mare realizare, poate cea mai mare realizare a mea, și țin să le mulțumesc și domnului senator Bădălău și domnului președinte Marian Mina, pentru sprijinul acordat. De trei ani lucrăm la acest proiect, și iată că a devenit realitate”, a declarat, primarul comunei Adunații Copăceni, Dan Rusu.După inaugurarea propriu zisă a rețelei, un sobor de preoți a sfințit noul sediu al Mega Construct din localitate.
Următoarea localitate din județ care va fi conectată la gazele naturale de aceeași companie va fi Comana – satele Comana și Grădiștea – care vor fi alimentate din conducta de la Mogoșești.