A fost realizată recepția lucrărilor la centrala termică de la Giurgiu Nord

Primarul Nicolae Barbu a făcut astăzi recepția lucrărilor de la Centrala termică Giurgiu Nord, centrală care în maximum o lună de zile va putea livra agent termic pentru consumatori.
Edilul șef a spus că odată cu darea în folosință a acestei centrale de 27 de megavați se poate închide vechea centrală termică din sudul municipiului.
Această nouă centrală termică are două cazane mari pentru agent termic de încălzire și două cazane pentru apă caldă.Valoarea investiției a fost de 4,7 milioane de lei, 70% fonduri guvernamentale prin programul de termoficare și 30% fonduri locale.
Mai mult, realizarea traseelor de distribuție a atins suma de aproape un million de euro, cu aceeași schemă de distribuție a fondurilor.
“Prin aceste investiții, putem spune că am realizat circa 70% din tot ceea ce ține de sistemul de transport al agentului termic. Problema cea mai mare pe care am întampinat-o în acesti ani au fost pierderile mari – după ce am finalizat rețeaua de distribuție cu țeavă preizolată îngropată – pierderile se reduc considerabil.
Acum, prin mutarea centralei din zona de sud a orașului – unde nu aveam consumatori – în zona de nord (zona rezidențială), atragem economii consistente generate de lipsa pierderilor”, a precizat edilul sef, Nicolae Barbu.Primarul municipiului a adăugat că are în vedere și un proiect de 375.000 de lei, pentru repunerea în funcțiune a sistemelor de apă caldă în toate școlile și grădinițele din municipiu. Acest proiect va continua și cu instituțiile publice din oraș.
“După 24 de ani, în sfarșit, cele peste 4.500 de gospodării ale giurgiuvenilor conectați la sistemul public de termoficare vor avea apă caldă curentă”, a precizat primarul Nicolae Barbu.