A sosit primul autobuz din lotul celor 13 destinate municipiului Giurgiu

Miercuri, 21 octombrie, în București, la reprezentanța IVECO, a sosit primul autobuz din lotul celor 13 autobuze cu combustie pe gaz natural comprimat, destinate municipiului Giurgiu.
Aceste autobuze sunt parte integrantă dintr-un proiect cu fonduri europene în valoare de patru milioane de euro, și până la sfarșitul acestui an vor fi toate prezente pe străzile din Giurgiu.
Aflat în ultimele zile de mandat, primarul Nicolae Barbu a fost prezent la recepția acestui prim autobuz și ne-a acordat o scurtă declarație:

“Acum, pe sfarșit de mandat, am o mare bucurie, pentru că munca de aproape patru ani pentru susținerea financiară din bani europeni a îmbunătățirii și modernizării parcului de autobuze al municipiului Giurgiu, îmi este răsplătită. Astăzi a sosit la București primul autobuz din lotul celor 13, care trebuie să sosească pană la sfârșitul anului 2020.
Sunt autobuze moderne, nepoluante, avand ca sursă de combustie, gazul natural comprimat.Chiar dacă nu mai sunt primar al municipiului, lucrurile trebuie să continue și să nu fie oprite pe un principiu care nu face bine orașului – acela de a se alege praful după ce nu mai ești într-o funcție.
Sunt alături de administrața locala, pentru implementarea proiectelor cu finanțare europeană, și prezența mea aici, cu doua zile înainte de depunerea mandatului, se datorează faptului că trebuie să mergem in continuare cu aceste proiecte europene.
Aceste autobuze vor îmbunătăți calitatea transportului în comun, iar aceste autobuze fabricate în Franța sunt cele mai moderne existente în acest moment pe piață. Autobuzele respectă condițiile de mediu, dar și condițiile de estetică.Așadar, acum, prin semnarea și bifarea cerințelor din caietul de sarcini, va porni și recepția următoarelor autobuze din lotul celor 13.
Valoarea întregului proiect depășește 4 milioane de euro și va situa Giurgiu pe primul loc la nivel național în ce privește condițiile de transport ecologice.
Las giurgiuvenii să spună dacă a meritat efortul de 4 ani de depunere a proiectului, de sustenabilitatea lui și nu în ultimul rând, de susținere a acestuia.
Mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată în acești opt ani și în continuare se vor vedea lucruri bune, pe baza proiectelor depuse pe fonduri europene.”, a declarat Nicolae Barbu.

N.R. in data de 22 ocxtombrie 2017, adica fix acum trei ani, Nicolae Barbu post ape contul sau de facebook, urmatorul comentariu:
“O saptamana extrem de incarcata si utila in plan european. Dupa Forumul privind strategia Dunarii de la Budapesta, întâlnirea CODCR și apoi Consiliul Puterilor Locale si Regionale de la Strasbourg, ieri am mai parcurs circa 500 de km pana la cel mai mare târg de autobuze din Europa de la Kortnijk in Belgia. Axa 4 din POR impune achiziția de autobuze ecologice, avem prealocate 2 milioane de euro si am ținut neapărat sa văd pe ce dam banii, fara a lăsa doar pe seama firmelor de consultanta.
Giurgiu are nevoie de autobuze/microbuze cu capacitatea de 40/70 călători. Cred ca vom opta pentru autobuze cu gaz natural comprimat datorită prețului la jumatate comparativ cu cele electrice, iar diferența față de euro 6 este cu 20% mai mare.
Am vazut lucruri interesante și toate întâlnirile din aceste zile au fost benefice pentru administrația locala.”