Actiune eco in Parcul Natural Comana!

Actiune eco in Parcul Natural Comana!
Actiune eco in Parcul Natural Comana!

Peste 100 de voluntari ai Enel Romania si ai Asociatiei MaiMultVerde au plantat 4.000 de copaci in Parcul Natural Comana, in cea de-a doua etapa a proiectului Enel „Mega Copacul”. Anul trecut compania s-a angajat, in parteneriat cu Asociatia MaiMultVerde, sa planteze un copac pentru fiecare 10 MWh de Energie Verde consumata de catre clientii sai.
Lansat in 2012 de Enel Energie si Enel Energie Muntenia, produsul Energie Verde ofera companiilor din Romania oportunitatea de a achizitiona electricitate provenita exclusiv din surse regenerabile si de a sprijini astfel reducerea emisiilor de carbon.

Proiectul Enel „Mega Copacul” a fost lansat in noiembrie 2012, cand 700 de copaci au fost plantati de voluntarii Enel si ai Asociatiei MaiMultVerde, in baza consumului de Energie Verde inregistrat pana la acea data. Toate activitatile au fost realizate cu sprijinul Ocolului Silvic Comana.

Asociatia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii cinci ani de activitate, 2008 – 2012, MaiMultVerde a lucrat cu 22.000 de voluntari, a plantat peste 700.000 de puieti, a strans peste 300 de tone de deseuri. Bugetul MaiMultVerde in primii cinci ani a depasit 3.800.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania.