Activitati ale politistilor rutieri pentru reducerea riscului de accidente pe soselele judetului

rutieraÎn perioada 5-7 ianuarie, peste 30 de polițiști rutieri au acționat zilnic, pe principalele drumuri naționale și județene, dar și în municipiul Giurgiu și orașele Bolintin Vale și Mihăilești, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și reducerea riscului rutier.
Vineri 5 ianuarie, polițiștii rutieri au desfășurat pe D.N.5, D.N. 6, D.J. 401, D.J. 412 și D.J. 601 o serie de acţiuni specifice pe linia depistării și sancționării conducătorilor de vehicule care nu respectă prevederile legale privind acordarea de prioritate vehiculelor și pietonilor.
Sâmbătă, 06.01.2018, activitățile polițiștilor rutieri s-au concentrat pe depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere depășind limita legală de viteză, fiind utilizate 6 aparate radar. Acțiunile au fost întreprinse ca urmare a faptului că viteza, sub cele două forme ale sale – excesivă sau neadaptată la condițiile de drum și trafic, rămâne una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere. Totodată au fost desfășurate activități pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă prevederile legale privind depășirea și a celor care, deși au consumat băuturi alcoolice se urcă la volanul autovehiculelor și le conduc pe drumurile publice, nerealizând consecințele acestor acţiuni și pericolele la care se expun, atât ei cât și ceilalți participanți la trafic.
Cu ocazia activităților desfăşurate de polițiști, sâmbătă, 6 ianuarie a.c., au fost constatate și aplicate 156 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 64.125 lei, din care 47 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Totodată au fost reținute 8 de permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.
În această perioadă, în cadrul acțiunilor desfăşurate, polițiștii au constatat 5 infracțiuni rutiere (4 pentru conducerea pe drumurile publice a unor autovehicule de către persoane care nu posedă permis de conducere sau exercitarea acestui drept era suspendată și 1 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.) și au întocmit două dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă ca urmare a producerii a două evenimente rutiere.
Un accent deosebit s-a pus pe fluidizarea traficului pe Drumurile Naționale 5 și 6, pe tronsoanele de drum unde în week-end se creează ambuteiaje precum și în zona lăcașelor de cult, având în vedere cele două mari sărbători religioase, respectiv Boboteaza și Sf. Ioan Botezătorul.
Acțiunile polițiștilor rutieri din județul Giurgiu vor continua și duminică, 7 ianuarie a.c., pentru reducerea riscului rutier și a cauzelor generatoare de accidente rutiere, pe linia combaterii vitezei excesive și vor fi desfăşurate acţiuni pe linia prevenirii și sancționării traversărilor neregulamentare de către pietoni, combinate cu activități de conștientizare a riscurilor și informare cu privire la respectarea normelor rutiere.