Activități de prevenire desfășurate la Giurgiu, în cadrul Campaniei anticorupție „Tu poţi face lumină”

În perioada 01.10.-31.12.2019 Direcția Generală Anticorupție desfășoară campania anticorupție „Tu poți face lumină”, în vederea conștientizării personalului M.A.I. și a cetățenilor cu privire la cauzele și consecințele implicării în fapte de corupție.
Această campanie are ca scop promovarea și dezvoltarea unui comportament integru în rândul personalului M.A.I. și al funcționarilor publici, dar și al cetățenilor, prin conștientizarea consecințelor faptelor de corupție și a modalității de semnalare a acestora.
În acest context, în săptămâna anterioară, ofițerii de prevenire din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Giurgiu alături de reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu – Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și din Inspectoratul Județean de Jandarmi Giurgiu au desfășurat o acțiune de prevenire la târgul anual organizat cu ocazia Zilei “Sf. Dumitru”, pe raza orașului Bolintin Vale, județul Giurgiu.
Cu această ocazie, ofițerii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Giurgiu au purtat discuții cu cetățenii, ce au avut ca scop dezvoltarea atitudinii civice în sensul semnalării faptelor de corupție de care iau la cunoștință.
Totodată, au fost înmânate flyere ce conțin sloganul campaniei de informare anticorupție “Tu poți face lumina” și numărul de apel al Call-Center anticorupție 0800.806.806, apelabil gratuit din orice rețea, unde se pot semnala faptele de corupție.În cadrul acțiunii preventive, cetățenii au beneficiat de recomandări și din partea reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu și ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu precum și de pliante cu mesaje preventive și date de contact pentru semnalarea oricăror situații ce pot afecta siguranța cetățenilor.
De asemenea, activități preventive au fost derulate și la Liceul Teoretic “Tudor Vianu” din municipiul Giurgiu, ocazie cu care un număr de peste 100 de elevi ai claselor X – XII au fost informați cu privire la competența D.G.A, infracțiunile de corupție, modalitatea de semnalare a acestora și consecințele implicării în astfel de fapte.
De asemenea, elevii au vizionat filmul de scurt metraj al campaniei “Tu poți face lumină” iar la finalul activităților au beneficiat de flyere ce conțin modalitatea de
semnalare de către cetățeni, a faptelor de corupție de care iau la cunoștință respectiv apelarea gratuită a sistemului de telefonie Call -center anticorupție 0800.806.806.Reamintim cetățenilor faptul că pot semnala fapte de corupție și la Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, telefon de contact 0246/207.180, e-mail [email protected], sau la sediul din municipiul Giurgiu, strada Călugăreni nr. 26, județul Giurgiu.