Adio sfestanii la pret redus – Protoieria tocmai a saracit cu 32.220 lei

Directia de Impozite si Taxe Locale (DITL) Giurgiu a castigat definitiv procesul intentat Protoieriei Giurgiu, pentru suma de 32.220 de lei, asa ca cine isi face sfestanie in prag de primavara, sa nu se astepte la preturi promotionale… Preotii trebuie sa recupereze suma pierduta, nu-i asa?
Dintr-un comunicat al DITL Giurgiu, aflam ca, “pentru refuzul de a da curs adreselor de înființare a popririi pentru un angajat de-al său, Protoieria Giurgiu a fost acționată în instanță de către Direcția de Impozite și Taxe Locale din Giurgiu în cursul anului 2017”.
Deși în prima fază, în anul 2018, Judecătoria Giurgiu a dat câștig de cauză DITL, Protoieria a făcut apel la Tribunalul Giurgiu, aceasta fiind instanță finală pentru judecarea acestor spețe, însă fără succes; la 30 ianuarie 2019, instanța ”admite acțiunea așa cum a fost formulată, în sensul menținerii popririi înființate către terțul poprit Protoieria Giurgiu, până la concurența sumei de 32.220 lei.”
Asadar, Protoieria Giurgiu este bună de plată pentru refuzul de a pune în executare o poprire pe salariu pentru un angajat de-al său, care nu și-a plătit impozitele și taxele de la începutul anilor 2000!
Dacă un angajator refuză să pună în aplicare solicitările de înființarea a popririi venite din partea unui creditor, în cazul de față DITL Giurgiu în calitate de organ fiscal, acesta la rândul său se poate adresa unei instanțe cu o solicitare de menținere a popririi. În cazul în care instanța dă câștig de cauză creditorului, angajatorul debitorului (aici în calitate de terț poprit) poate răspunde solidar cu angajatul său.
Acest lucru se întâmplă și în situația de față când DITL Giurgiu are acum dreptul, stabilit prin sentință definitivă, să solicite întreaga sumă Protoieriei Giurgiu.
Pe site-ul Tribunalului Giurgiu am gasit si hotararea Instantei, de unde am aflat ca este vorba despre preotul din Parohia Frasinu (cel putin acolo activa in 2017, cand a fost intentat procesul (Dosarul nr. 17217/236/2017).
Revenim la amatorii de sfestanii, atentionandu-i inca o data sa isi mute gandul de la reduceri la aceste slujbe, care se fac de regula la inceputul primaverii…

Iadu Michiduta