Administrația locală, pregătiri pentru prima zapadă serioasă

În urma atenționării de Cod Galben emisa de ANM (intensificări ale vântului, local ninsori viscolite începând cu data de 6 februarie 2020), Primaria municipiului Giurgiu a convocat ieri, 4 februarie, comandamentul de iarnă, pentru a stabili incă o dată măsurile care vor trebui luate pentru a preintampina evenimente neplăcute.
In conferinta de presă de astăzi, 5 februarie primarul Nicolae Barbu a precizat ca unitatile care se vor ocupa de deszapezire sunt pregatite pentru interventie cu 3 utilaje de împraștiat material antiderapant solid, prevăzute cu pluguri, 3 tractoare pentru împraștiat material antiderapant, o autocisternă cu plug pentru împrăștierea clorurei de calciu, 3 motofreze, la toate aceste utilaje adăugându-se alte 24 care sunt închiriate: autogredere, buldoexcavatoare, vole, autobasculante și o platormă de 3, 5 t.
”Se anunță un val de aer mai rece, însoțit de precipitații sub formă de ploaie (se preconizeaza 27l/mp), care se vor transforma în ninsoare si vreau să fim pregătiți. Pe langa utilajele amintite, avem si 110 persoane angajate în cadrul Giurgiu Servicii Publice, pregătite pentru degajarea trotuarelor, a parcurilor și a zonelor din apropierea școlilor și grădinițelor.
Trebuie să fim pregătiți și să acționăm imediat ce precipitațiile se vor transforma în ninsoare, iar cand vom avea temperaturi foarte scăzute, să acționăm eficient cu material antiderapant ”, a precizat primarul Nicolae Barbu.
Edilul sef a mentionat ca a anuntat inca de marti, 4 februarie pe toti constructorii care au lucrari pe raza municipiului Giurgiu, sa opreasca si sa conserve lucrarile, dar sa si atentioneze cetatenii cu panouri informative sau cu panouri care sa interzica intrarea cu autovehiculele pe acele străzi.
De asemenea, Direcția de Asistență Socială este pregătită cu spații pentru cazare și hrană, iar reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență sunt pregătiți să intervină în ajutorul persoanelor aflate în dificultate în această perioadă. Poliția Locală va fi în permanență în stradă pentru asigurarea fluenței circulației, mai ales în zonele unităților de învățământ.