Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare

Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare
Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare

Magistratii Inaltei Curtii de Casatie si Justitie l-au condamnat pe fostul premier Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi in dosarul de coruptie Trofeul Calitatii. Potrivit minutei de sedinta, lui Adrian Nastase i-au fost interzise timp de 2 ani drepturile de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, precum si dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat. In acest dosar, fostul premier Adrian Nastase a fost acuzat ca si-a finantat campania electorala din fondurile colectate in cadrul simpozionului Trofeul Calitatii, organizat de Inspectoratul de Stat in Constructii. Sentinta nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs.
Adrian Nastase a declarat ca va face recurs. Nastase sustine ca unul dintre judecatorii din complet, Ioana Bogdan, a facut politica DNA din cauza faptului ca a fost consilier personal al lui Daniel Morar, seful DNA
Adrian Nastase este condamnat la plata in solidar cu alti inculpati la plata unor despagubiri civile catre Inspectoratul de Stat in Constructii. Bogdan Popovici (presedinte Forum Invest) a fost condamnat la 7 ani de inchisoare in acelasi dosar, la fel ca si Irina Jianu, fost inspector sef la Inspectoratul de Stat in Constructii.