Amenzi drastice pentru angajatori, daca nu respecta aceste obligatii

angajatoriAgentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Giurgiu reaminteste angajatorilor ca, in conformitate cu prevederile Legii nr. 76/2002 cu modificările şi completările ulterioare, au o serie de obligaţii in ceea ce priveste locurile de munca vacante disponibile.
Astfel, acestia au obligaţia de a comunica agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, în raza cărora îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea lor.
Prin locuri de muncă vacante se înţelege locurile de muncă devenite disponibile ca urmare a încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, precum şi locurile de muncă nou-create.
De asemenea, angajatorii au obligaţia să transmita catre AJOFM Giurgiu, ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate anterior, în termen de o zi de la operarea noilor angajari, iar cei care au încadrat în munca, conform legii, persoane din randul beneficiarilor de indemnizaţii de şomaj au obligaţia de anunta în termen de 3 zile agenţiile pentru ocuparea forţei de munca la care aceştia au fost înregistraţi.
Comunicarea locurilor de muncă vacante, precum si a ocuparii acestora, poate fi transmisa de catre angajatori prin: fax la nr. 0246.230613/0246.271066; e-mail: ajofm@gr.anofm.ro/dragos.tudor@grl.anofm.ro sau direct la sediul Agenţiei Locale Giurgiu sau la Punctul de lucru Bolintin Vale, conform formularelor standard disponibile pe pagina web a agenţiei www.ajofmgiurgiu.eu – “secţiunea formulare – formulare angajatori”.
Atentionam angajatorii ca nerespectarea ambelor obligaţii, respectiv de a comunica vacantarea locurilor de munca, precum si de a comunica ocuparea acestora constituie contravenţie şi fiecare se va sancţiona cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei.
Nerespectarea obligatiei de a anunta incadrarea in munca a persoanelor beneficiare de indemnizatii de somaj, in termen de 3 zile, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei.