Atac informatic la site-ul DGASPC Giurgiu

Atac informatic la site-ul DGASPC Giurgiu
Atac informatic la site-ul DGASPC Giurgiu

In urma cu cateva zile, hackerii de la #antisecRO au reusit sa sparga site-ul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Giurgiu. Saptamana aceasta, acelasi grup de hackeri au intrat si pe pagina web a Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Hulubei”.
Hackerii au compromis site-urile si au repostat intreaga baza de date a celor doua institutii -situatii financiare din 2008 – 2011, parole, adrese de e-mail, lista personal si salarii, date personale si alte documente – pe un site public.
Pe prima pagina a site-ului dgaspcgr.ro, hackerii au postat un mesaj in limba engleza pentru guvernanti alaturi de logo-ul gruparii.
“Inca o data ati demonstrat ca nu sunteti capabili sa ajutati copiii cu aceasta institutie falsa. O institutie care foloseste banii poporului pentru a exista, dar ne intrebam unde se duc toti acei bani?! Pentru ca aceasta falsa institutie a devenit inutila am decis ca site-ul ei poate sa nu mai faca parte din internet, asa ca ne asteptam ca urmatoarele doua zile sa ramâna inchis” – este mesajul postat pe site-ul DGASPC Giurgiu.
Daca pagina web a Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Hulubei” a fost repusa in functiune dupa câteva ore, cea a DGASPC Giurgiu este in continuare nefunctionala insa mesajul hackerilor a fost indepartat.
Centrul national de raspuns la incidente de securitate cibernetica (CERT-RO) a contactat organizatia detinatoare a domeniului unde sunt postate datele colectate in urma atacului informatic, accesul la pagina web in cauza fiind deja blocat.
In sfarsit, giurgiuvenii au putut sa vada salariile mizere personalului de la DGASPC Giurgiu. Asteptam o precizare din partea conducerii Consiliului Judetean, sub a carui conducere functioneaza DGASPC Giurgiu.

Un comentariu

  1. Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Thank you

Comentariile sunt inchise