Avantajele zapezii portocalii

La fel ca si… oaia (care ne da noua: lapte, branza, lana… oua), zapada portocalie care a cazut saptamana trecuta (si care inca nu s-a topit iremediabil si ireversibil) a avut si are avantajele ei.
Economie la bugetele locale: Nisipul saharian care a dat zapezii culoarea pedelista a scutit administratiile locale si judetene de cheltuiala “aruncarii” cu nisip pe carosabil. Pentru ca, nu-i asa, zapada a venit gata pregatita cu antiderapant – 2 in 1. Avantaj… buget.
Se umple tara de palmieri moca: Nu se poate ca in drumul lui din Sahara pana in tarisoara noastra, nisipul asta sa nu fi angrenat si oarece seminte de palmieri si alte plante de pe continentul African. Ei bine, edilii care intentioneaza sa mai planteze palmieri (cei curajosi, pe care-i doare-n cot de DNA) trebuie doar sa urmareasca ce buruieni taie cei de la spatii verzi, nu cumva… sa rada vreun pui de palmier proaspat incoltit. Daca nu taie balariile pana la finalul mandatului, edilii norocosi vor constata ca in primavara lui 2020 (in plina campanie electorala), palmierii vor fi mai inalti ca balariile…
In concluzie, carcotasilor care  vor indrazni sa critice inactiunea in taierea balariilor, li se va putea da peste nas… cu frunze de palmieri pripasiti la noi din oazele sahariene.
Avantaj din nou… bugetele locale.
Acacia Saharovskaia