Avion la joasa inaltime – a inceput dezinsectia aeriana!

avionSite-urile de stiri au luat foc: Giurgiu este survolat de un avion inamic… al tantarilor… Stirile au explodat ca si cum se intampla ceva ce n-a vazut Parisul, darmite Giurgiu… Ce se intampla? Extraordinarul eveniment este unul obisnuit, care “se executa” an de an si care ne scapa de prostul obicei de a ne plesni singuri pe strada si de a marunti injuraturi cu adresa fixa. Asadar avionul nu lanseaza bombe sau manifeste politice, ci o substanta care, teoretic ar trebui sa puna la punct tantarii si capusele. Cu substante certificate, ca doar suntem in UE si cu umanitarism ca doar suntem in secolul XXI…
Asadar, incepand din dimineata de 1 august a demarat actiunea de dezinsectie aeriana.
Dezinsecția se realizeaza în intervalele orare 5:00 – 9:00, respectiv 19:00 – 21:00, pe o suprafață de 1.500 ha din aria administrativ teritorială a municipiului (intravilan și extravilan). Intervalul de zile în care se desfasoara operatiunile de dezinsecție depinde în mare măsură de condițiile meteorologice.
Posesorii de familii de albine și de animale sensibile sunt rugați să își ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident.
Pentru dezinsecție se va folosi substanța K-OTHRINE EW20, substanță activă DELTAMETHRIN 2g (2%), omologată de Ministerul Sănătății, aceasta aplicându-se cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, sănătății și securității populației.