BAC – Statistica ne-a plasat din nou la coada clasamentului

Mai slab pregatiti ca anul trecut, asa au fost liceenii care au dat examenul de bacalaureat.
Daca in 2017, promovabilitatea a fost de 51,96%, anul acesta – inainte de contestatii – promovabilitatea este de 47,44%.
Au fost promovati 174 de candidati cu medii cuprinse intre 6-6,99;153 de candidati cu medii cuprinse intre 7-7,99; 153 de candidati cu medii cuprinse intre 8-8,99; 94 candidati cu medii cuprinse intre 9-9,99 si niciun candidat cu media 10.
Nu ne incalzeste cu nimic faptul ca in 2016, procentul de promovabilitate a fost de 40,16, iar vinovatii nu trebuie cautati in Inspectorate, in familii sau in salile de clasa.
Avem un sistem de educatie bolnav incurabil, care trebuie eutanasiat. Si construit (chiar si in vitro”) de la capat un sistem viabil, demn de secolul XXI, de vremurile pe care le traim. Orice incercare de “operatie” in vreunul dintre “organele” sistemului nu are sanse de reusita, atata timp cat toate celelalte… organe sunt pe moarte.
Nu poate fi acuzat Dragnea, mai mult decat Orban si nici PSD mai mult decat PNL sau orice alt partid. Toti au trecut pe la guvernare, toti sunt o apa si-un pamant. Toti sunt la fel de vinovati de aceste rezultate in egala masura.
Un lucru este cert: in judetele sarace, din sudul sau estul tarii, unde de ani de zile sunt inregistrate rezultatele cele mai slabe, sunt zonele rosii prin care politicienii au trecut…ca gasca prin apa.
Nici macar rezultatul din judetul Sibiu nu este unul de fala, decat daca-l raportam la Giurgiu, Ilfov sau Teleorman…