Biblioteca Judeteana – Echipa de exceptie, bilant pozitiv

Luni, 17 decembrie, la Biblioteca Judeteana “I. A. Bassarabescu” Giurgiu a fost organizata o conferinta care a avut ca scop principal, prezentarea bilantului activitatilor pe care le-a desfasurat institutia in anul 2018.
Managerul Bibliotecii, Daniela Bardan a sustinut conferinta de presa, avand alaturi mai multi colegi din institutie: Otilia Pătruț – șef serviciu relații cu publicul, comunicarea colecțiilor, activități culturale; Cristian Tălpeanu – șef serviciu metodic și informatizare; Mirea Cristina – bibliotecar Sala de lectură; Mihaela Drăgnuță – bibliotecar secția Împrumut pentru adulți; Carmen Ghiță – bibliotecar secția Împrumut pentru copii și Teodora Tălpeanu – bibliotecar Filială.
„A fost un an plin, si pot sa va spun ca in ultimele luni am derulat mai multe activitati care au fost bine primite de publicul iubitor de carte. Am organizat Noaptea Bibliotecilor, eveniment de un real succes, Targul de carte – la care au participat, pe langa publicul giurgiuvean, si mai multe edituri,… Biblioteca Judeteana a avut o deschidere mai mare decat oricand, iar in aceasta toamna am participat la SIMFEST, unde am prezentat creatiile giurgiuvenilor. Toate acestea, si multe alte actiuni au adus Biblioteca mai aproape de oameni”, a precizat managerul Daniela Bardan.
Si ceilalti interlocutori au vorbit despre eforturile care se fac pentru apropierea Bibliotecii de publicul cititor, dar si despre rezultatele obtinute in ultima perioada: cresterea semnificativa a numarului de abonamente si imprumuturi, dar si afluenta masiva de accesari ale site-ului institutiei.
In acest acest moment, in municipiul Giurgiu exista trei puncte ale bibliotecii judetene: sediul central de pe soseaua Bucuresti, sediul de pe strada Stefan cel Mare si cea mai veche sectie de imprumut, din soseaua Bucuresti (strada Ierusalim 3000).
La finalul conferintei de presa a fost omagiat patronul spiritual al institutiei – I.A. Bassarabescu – de la a carui nastere s-au implinit 148 de ani.
Conferinta s-a incheiat cu un recital la oboi al Oanei Benu, eleva la clasa prof. Mariana Iliescu de la Scoala de Muzica si Arte Plastice Victor Karpis.