Bulbucata – Omagiu Marii Uniri la muzeul „Nichifor Crainic”


In semn de omagiu pentru anul Centenar si Marea Unire din 1918, elevii scolii generale din comuna Bulbucata au sustinut un program artistic prin care au comemorat cel mai important eveniment politic al Romaniei din ultima suta de ani – Marea Unire.
Dupa intonarea Imnului de Stat, directorul scolii, prof. Cornel Andrei – initiatorul acestei actiuni – a subliniat importanta zilei de 1 Decembrie, faptul ca acum 100 de ani, generatia Marii uniri a implinit un ideal national.Programul a continuat cu recitari de poezii si cantece patriotice, dansuri populare si scenete. A fost deschisa si o expozitie aniversara: „100 de ani de la Marea Unire”, programul incheindu-se cu Hora Unirii, in care s-au prins atat elevii cat si profesorii prezenti la eveniment.Momentul cel mai impresionant al evenimentului l-a constituit plantarea a doi stejari in imediata apropiere a celorlalti doi stejari seculari, aflati in fata muzeului „Nichifor Crainic”.“In cinstea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 si in comuna noastra au fost manifestari de bucurie.
Ca dovada a acestui fapt avem si acum cei doi stejari de 100 de ani din fata Scolii Vechi plantati de invatatorii Eugen Georgescu si C. Niculescu impreuna cu elevii scolii din acea vreme”, ne-a declarat profesorul Cornel Andrei.