„Capul” face, „Capul” trage

Nu cu multa vreme in urma, spuneam ca strazile pietonale din Giurgiu, ca si sensurile giratorii, au fost facute fara a se lua in calcul toate necunoscutele

"Capul" face, "Capul" trage
"Capul" face, "Capul" trage

ecuatiei. Strada Mircea cel Batrân strabatea orasul spre Port, dar si spre Zimnicea/Alexandria. De asemenea, strada Garii, pe care sunt numerosi agenti economici, carora le este foarte greu cu aprovizionarea in conditiile actuale.
S-a ajuns la vorba noastra! Agentii economici au facut galagie, s-au plâns, si au fortat, in sfârsit mâna executivului. Lucian Iliescu a fost nevoit sa se intâlneasca cu comerciantii si sa gaseasca o cale de intelegere.
Joi, pe 17 noiembrie, s-a intâmplat minunea! Agentii economici si-au luat inima in dinti si au purces la intâlnirea cu edilul sef. Unii s-au plâns ca le-a scazut deverul, altii ca isi cara marfa cu cârca… Deh, lucru facut fara un studiu de impact.
Au mai fost si cei care locuiesc in zona si care nu au unde sa-si parcheze autoturismele.
Stiti ce a gasit de cuviinta sa spuna Iliescu? Ca vânzarile au scazut din cauza vremii. Domnule, au scazut temperaturile, iarna nu-i ca vara, si pe deasupra mai e si criza…
„Eu sunt liberal si vreau ca oamenii de afaceri sa aiba toate conditiile pentru a-si sustine activitatea. in ceea ce priveste scaderea incasarilor, toti avem de suportat efectele crizei si, din pacate, criza este departe de a se fi incheiat. Alt motiv este si vremea rece, oamenii nu mai ies din case, dar nici nu mai au bani pentru cumparaturi. Simtim si noi, administratia locala, din plin criza, facem eforturi deosebite pentru a ne desfasura activitatea, am fost nevoiti sa facem disponibilizari in numar mare” – s-a victimizat primarul.
Pâna la urma s-a ajuns la un compromis: autovehiculele de marfa vor avea acces intre orele 12:00 – 12:00 si 18:00 – 19:00. Pentru firmele care se aprovizioneaza de la distante mari, din alte judete se va face co derogare exceptionala si masinile vor avea acces in afara programului stabilit. Desigur, inainte va fi anuntat domnul Lazar Ciobanu, seful Politiei Locale.
Timp pierdut si rezolvarea unor probleme, cu intârziere si nervi, doar poentru ca, asa cum am precizat, inainte ca strada Garii sa devina pietonala.