Casa Tineretului, la câțiva pași de finalizare

In urmă cu cateva minute, primarul Nicolae Barbu a postat pe contul său de facebook, câteva fotografii și un comentariu plin de optimism cu privire la “soarta” Casei Tineretului din Giurgiu, construcție abandonată de mai mult de 30 de ani. Istoria construcției este una zbuciumată, aceasta fiind “transferată” între mai multe instituții, care nu au găsit soluții salvatoare. Anul trecut, construcția a trecut de la Consiliul Județean, la Primăria municipiului, care a inclus-o într-un proiect cu fonduri europene…“Mult a fost (30 ani), puțin a mai rămas (1-2 ani ) până la recepția finală!
Acestea sunt schițe din proiectul tehnic, aproape finalizat, care urmărește renașterea Casei Tineretului.
Urmează să scoatem la licitație execuția lucrării, respectiv realizarea unui Centru Comunitar Integrat, de circa 3,4 milioane euro, bani europeni.
Un obiectiv de investiții care a fost pus în asteptare ani la rând, va fi în sfarșit finalizat!
Cererea de finanțare cu titlul: „Facilități comunitare integrate pentru locuitorii din teritoriul SDL Giurgiu”, va fi depusă în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltarea locală sub responsabilitatea comunității
Aceasta cuprinde doua obiective de investiție și anume:
„Construirea/ modernizarea/ renovarea unui Centru Comunitar Integrat” (CCI) – cu destinație multifuncțională, care va găzdui diferite activități sociale, comunitare, educaționale, culturale, agrement și sport, etc. (e vorba de cladirea neterminată cunoscută sub numele de Casa Tineretului).
Amenajarea unui loc de joacă la care să aibă acces și copii din ZUM Rudari.
De asemenea în cadrul CCI vor fi amenajate și dotate două locuințe de urgență pentru copiii și femeile victime ale violenței domestice;
Proiectul va fi depus în parteneriat cu Directia de Asistență Socială”, a precizat primarul Nicolae Barbu pe contul sau de facebook.