Cat costa un brad de Craciun si de cine se tem unii vanatori de brazi din Piata Centrala

B3 copyAparitia unui aparat foto sau a unei camere video in zona in care se vand brazi din Piata Centrala baga spaima in vanzatori, care se ascund la umbra “brajilor” sau isi fac de lucru cu capul in jos.
Daca vreun reporter incearca sa ii intrebe de unde au brazii, ce vor face cu cei ramasi nevanduti sau daca vor face o reducere aproape de seara de Craciun – ei bine, raspunsul este acelasi: “nu vreau sa vorbesc”, “pe mine nu ma filmati”, “o sa vina controalele peste noi”… si urmeaza invariabil… ascunderea la adapostul “brajilor”.
Doar 0 vanzatoare cu state vechi in piata, care vinde – pe langa puieti de pomi fructiferi si brazi – a fost dispus sa vorbeasca, si sa ne spuna ca va face reduceri cu cateva zile inainte de Craciun. Asta in cazul in care va ramane „cu brazi pe stoc”.B2 copyFie ca sunt brazi norvegieni, suedezi sau neaosi romanesti, brazii se vand la un pret mult peste posibilitatile giurgiuvenilor de rand.
Brazii argintii, de import au pretul cuprins intre 80 – 150 lei pe bucata. Functie de inaltime si de “bogatia coroanei”.
Preturile pentru cei romanesti variaza intre 20 si 50 de lei, iar molizii galbui deja sunt ceva mai ieftini.B 1 copy