Cati giurgiuveni au fost luati “prin alunecare” de gheata si polei

gheataUn comunicat al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Giurgiu (SJSU)) ne-a pus la dispozitie o statistica in care sunt cuprinse… “victimele” ghetii si ale poleiului.
Doar asa am putut constata ca s-a intors lumea cu susul in jos. Adica sunt mai multi adulti decat copii, care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgente.
Sa ne intelegem, dintr-un total de 41 “de cazuri de accidentare cauzate de alunecari pe gheata”, 33 au fost adulti (24 in municipiul Giurgiu si 9 in localitati din judet). Ceea ce ne arata ca cei din mediul rural sunt mai cuminti si stau in batatura lor cand e gheata sau polei pe ulita.
Din cele 41 de cazuri de “luati prin alunecare de gheata”, 8 au fost copii. Si aici este de remarcat faptul ca picii de la oras sunt mai nabadaiosi – la Primiri Urgente au fost 6 copii din municipiul Giurgiu si doar doi din mediul rural.
Pentru autentificare, comunicatul este semnat de presedintele CJSU, prefect Nina Carmen Crisu.
N.R. Nu bagam mana in foc pentru… statistica. Comunicatul este emis in data de 5 martie, astfel ca intre timp, poate a mai alunecat vreo persoana. „Situatia este intr-o evolutie continua”, cum spunea doamna prefect deunazi…