Comuna Ghimpaţi – O școală modernă pe harta învăţământului giurgiuvean

Marti, 16 aprilie, in comuna Ghimpati a fost semnat contractul de finantare a unui proiect finantat prin Programul Operational Regional (POR) pentru constructia unei scoli moderne in satul Naipu.
Contractul a fost semnat de primarul Constantin Cărăpănceanu si de directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Sud Muntenia, Liviu Muşat. La evenimant a participat si presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Marian Mina, care l-a felicitat si i-a urat succes primarului din Ghimpati.
„Domnul primar este un exemplu în administratia publica din judet, un primar pentru care educatia este, la fel ca si pentru noi, un domeniu prioritar. Îi doresc succes in implementarea acestui proiect”, a declarat presedintele CJ Giurgiu, Marian Mina.
La finalizarea constructiei, care are termenul de executie de trei ani, in aceasta scoala vor invata 300 de copii din localitate. Primarul Constantin Carapanceanu a precizat ca in comuna Ghimpati nu a mai fost construita o scoala din anul 1970, iar aceasta investitie era necesara…
“Am depus acest proiect prin POR, iar dupa evaluarea acestuia am reusit sa semnam si contractual de finantare. Era nevoie de o astfel de unitate de invatamant in satul Naipu, care este cel mai mare sat din comuna noastra, cu cei mai multi copii, astfel ca acestia nu vor mai fi nevoiti sa faca naveta. Dupa ce vor fi finalizate lucrarile de constructie, scoala va fi dotata cu mobilier nou, cu calculatoare, va fi o unitate de invatamant moderna, dotata la standarde europene.
Totodată, investiţia propusă prin acest proiect are ca scop, pe termen lung, asigurarea unor resurse umane educate şi calificate, care să contribuie la dezvoltarea locală,” a declarat, inainte de semnarea contractului, primarul Constantin Cărăpănceanu.
Directorul ADR Sud-Muntenia, Liviu Muşat, a fost mai concis in declaratii, dar a aratat ca mai multe comune din judet au proiectele in diferite stadii pe exercitiul 2014-2020: Roata şi Ghimpaţi au priectele aprobate, iar Buturugeni, Colibaşi şi Bolintin Vale au proiectele in diferite faze de aprobare.
“Investitia de la Ghimpati este al doilea mare proiect ca valoare, comparativ cu judete mari, cu pretentii – Prahova, Dâmboviţa sau Argeş”, a precizat Liviu Muşat.Scoala din Naipu va avea 12 sali de clasa in care vor invata circa 300 de elevi. De asemenea, scoala va avea un laborator, un cabinet de geografie-istorie, un cabinet medical, o biblioteca si o sala de sport.  Valoarea investitiei se ridica la suma de 12 milioane de lei.