Concurs de inot organizat de Asociatia “Prietenii de langa Tine”

Joi, 28 iunie, la bazinul de inot al Scolii Gimnaziale Academician Marin Voiculescu, s-au aliniat la start 40 de copii in cadrul tradiţionalului concurs de înot organizat cu ocazia Zilei Dunării. Concursul s-a desfăşurat sub egida “Prietenii Dunării”, proiect al Asociaţiei “Prietenii de langa Tine”,
Competitia a fost organizată pentru copii cu varsta de 10 – 12 ani, iar acestia s-au întrecut pe culoarele bazinului, dovedindu-şi măiestria într-un sport care-i dezvoltă sanatos si armonios.
Concursul Prietenii Dunarii s-a bucurat de sustinerea Primăriei municipiului Giurgiu, Rotary Club Danubius Giurgiu, Inspectoratului de Politie Judetean Giurgiu si Şcoala Gimnazială „Acad. Marin Voiculescu”.Organizatorilor şi a sponsorilor le-au oferit micilor înotători medalii, diplome, tricouri, sepci, apă şi dulciuri.
Clasamentul final al concursului de înot a fost urmatorul:
Fete 2008-2009: Antone Cleopatra -locul I, Oancea Gabriela- locul II, Berenjuc Andreea -locul III,
Fete 2006-2007: Ciobanu Alexandra –l ocul I, Bulumac Denisa – locul II, Radu Sherine -locul III;
Baieti 2008-2009: Penciu David -locul I, Bragadireanu Filip -locul II, Tudor George -locul III;
Baieti 2006-2007: Peiu Cătălin – locul I, Pascu Denis – locul II, Buga Anthony – locul III.Prin organizarea acestui concurs, Asociatia “Prietenii de langa Tine” Giurgiu incheie etapa educaţională a proiectului judetean „Prietenii Dunarii”, proiect ce s-a desfăşurat pe parcursul ultimelor luni în mai multe scoli din judeţul Giurgiu.
Si cu aceasta ocazie, echipa asociaţiei Prietenii de lângă tine, în calitate de partener Let’s Do It, Romania! a relansat invitaţia către voluntari şi către toţi giurgiuvenii de a se alătura pe 15 septembrie celei mai mari acțiuni de voluntariat din istorie, World Cleanup Day, pentru a face curățenie pe toată Planeta într-o singură zi, alături de 5% din populația Globului din 150 de țări.

Din 2014, Lăcrămioara Ocunschi şi Mariara Mitroi au organizat în fiecare an pe langa acţiuni de mobilizare a comunităţii pentru activităţi de ecologizare, flashmoburi si concursul de inot care a devenit traditie, la Giurgiu, de Ziua Dunarii.