Consiliul Local al Seniorilor – un sprijin pentru administratia locala

cls-1Prima conferinta de presa a Consiliului Local al Seniorilor (CLS) a avut ca subiect principal, prezentarea activitatii acestui organism – un adevarat “sfat al batranilor”, care are ca scop, asa cum declara purtatorul de cuvant, profesorul si jurnalistul Emil Talianu, sa fie un sprijin pentru administratia locala si sa isi puna intelepciunea acumulata in slujba cetatenilor municipiului.
CLS Este, asa cum am mai scris, – un corp de elita format din oameni din toate categoriile socio-profesionale: cadre didactice, medici, ingineri, cadre militare in rezerva, etc.
“Noi, cei din Consiliul local al Seniorilor am semnat un angajament sa contribuim la dezvoltarea economica si edilitara a municipiului Giurgiu si, prin activitatea pe care o desfasuram, ne straduim sa respectam angajamentul pe care ni l-am asumat”, a precizat Emil Talianu.cls
In acest moment, noul CLS constituit a avut cateva sedinte, in care au fost stabilite – dupa modelul Consiliului Local ales – comisiile de administratie locala, de sanatate, comisia de educatie si cultura si comisia de promovare.
“In sedinta care a avut loc cu o saptamana in urma, pe langa alegerea noului presedinte de sedinta, membrii CLS au fost repartizati ca reprezentanti ai acestui organism sa fie prezenti la deschiderea anului scolar in mai multe unitati de invatamant din municipiu. In data de 15 septembrie, in cadrul unei sedinte extraordinare a CLS se vor stabili modalitatile in care vom marca ziua de 1 octombrie, Ziua pensionarilor” a spus purtatorul de cuvant al CLS.
Prezenta la conferinta de presa, Dunia Palangeanu, presedinte al Comisiei de educatie si cultura din cadrul CLS a precizat ca in acest organism sunt oameni care au performat in activitatea lor si care acum isi ofera expertiza pentru dezvoltarea comunitatii.
“Avem un program de activitate, iar initiativele noastre, proiectele, le punem la dispozitia executivului Primariei, iar daca aceste proiecte sunt fezabile, ele sunt propuse spre aprobare Consiliului Local si pot fi puse in aplicare”, a spus Dunia Palangeanu.
Domnia sa a mai vorbit si despre necesitatea de dezvoltare culturala a orasului, prezentand cateva initiative indraznete.