De ce se înfundă canalizările? Pentru ca se confunda canalizarea cu tomberonul de gunoi…

In 48 de ore, lucratorii APA SERVICE au strans mai mult de o remorca de gunoaie, de la statia de pompare a apelor uzate din Zăvoi, una dintre principalele staţii de pompare din municipiu, care deserveşte aproape jumătate din localitate.
Staţia Zăvoi pompează apa menajeră spre Staţia de Epurare a municipiului, în condiţiile în care, în mod normal, în apa menajeră nu ar trebui să existe gunoaie, pungi de plastic, sticlă, materiale de construcţie şi multe altele. Numai că grătarele şi sitele staţiei sunt mai mereu obturate de asemenea “minuni” pentru că, din păcate, există încă mulţi cetăţeni cu o educaţie precară, care confundă canalizarea cu tomberonul de gunoi.Aceeaşi soartă o au şi căminele tip Geiger pentru preluarea apelor pluviale, care adesea sunt înfundate cu resturi menajere sau chiar cu resturi provenite din materiale de construcţii.
Zilele trecute, pe soseaua Sloboziei au fost gasite cămine Geiger înfundate cu beton, iar pe strada Uzinei un locuitor a fost surprins in timp ce arunca în scurgerea canalizării pluviale resturi provenite din fabricarea ţuicii. În topul “minunilor” care ajung din gospodării la canalizarea de pe strazi se mai întâlnesc animale moarte sau saci cu varză stricată.
Dacă până acum se putea spune că la acest capitol cele mai afectate zone erau Ramadan, Bălănoaiei, Obor şi Ghizdarului, din păcate această practică s-a extins şi în alte zone ale oraşului, ajungând chiar şi în piaţa Centrală, unde mulţi “târgoveţi” aruncă în canalizarea pluvială apă cu resturi provenite din sectorul comercial.
Din aceste motive, am contactat operatorul regional Apa Service SA, care ne-a rugat sa lansam un apel la civilizaţie si de respectare a normelor elementare de conduita in societate.