De la viziunea vizuinii la vizuina viziunii – fracturi logice in precampania electorala

fractura 1 Se spune ca la unii dintre semenii nostril, punctul de vedere se reduce… la un simplu punct. Daca partidul (care este in toate, nu-i asa?) da ordin de zi pe unitate sa fie demolata o persoana, se da navala. “Termitele online” isi folosesc punctul de vedere comun impus si incep “sa roada” pana li se ordona sa se opreasca. De cele mai multe ori, strategii partidelor isi dau seama ca au dat chix abia dupa ce s-a cazut in penibil. Asa se ajunge de la viziunea vizuinii la… vizuina viziunii. O fractura de logica, nu-i asa? Nu dezvoltam aici toate cazurile intamplate in ultima perioada in Giurgiu, ci ne oprim doar la unul: realizarea pistei de atletism in zona Parcului Steaua Dunarii – cunoscut si ca parcul fara nume.
Ordinul a fost clar: Barbu desfiinteaza parcul facut cu truda de Lucian Iliescu. A scos copacii, ne-a lasat fara oxigen, pista de atletism trebuia facuta in alta parte (nu de Barbu, ci de Floricel)…
Din pacate pentru “termitele online”, acestea nu au vazut dincolo de… punctul de vedere al partidului. Pista de atletism care se va face acolo (mai greu, dar se va face) nu prevede padure in mijloc, ci cateva terenuri pentru antrenamentele atletilor (aruncarea greutatii, aruncarea cu ciocanul, sarituri in lungime, etc). Mai mult de atat, pista de atletism cu terenurile aferente se incadreaza intr-un complex sportiv bine gandit si relativ aproape de oras. Langa aceasta investitie se afla sala de sport “Chauncey Hardy”, bazinul de inot didactic, iar vis a vis se afla stadionul echipei Astra Giurgiu. Tot in apropiere se afla si o zona de recreere cu un lac artificial, alei si bancute (zona nefolosita de mai mult de 6 ani de cand a fost inaugurata de… Lucian Iliescu. Dar nimeni nu l-a intrebat niciodata de investitia inutila (parc, lac artificial, etc).
Un cunoscut sportiv si antrenor de atletism a avut un comentariu care spune mai mult decat sta scris in acest articol:
“Nu vreau sa apar altceva decit realitatea. Defrisarea despre care vorbiti era necesara deoarece nu se poate sa faca o pista cu padure in mijloc. A fost un caz de bloc in interiorul caruia ramasese macaraua si nu cred ca mai era cazul si la noi. Nu exista alt spatiu si repet, nu apar pe nimeni dar stiu ce spun fiind omul care a mers si la cadastru sa afle ce terenuri detine primaria. O pista nu trebuie facuta oriunde pentru ca daca este prea departe nu va fi utila, copii nu pot ajunge la distante mari de casele lor. Au fost replantati copacii cu exceptia citorva mai batrini care chiar nu au putut fi replantati. Nu spun ca nu ma gindesc la „plaminul ” planetei dar cred ca si copii nostrii au nevoile lor si putem sa gasim solutii pt replantarea copacilor. Va rog frumos, nu bagati si acest proiect in bagatela politica!!! Nu este asta problema ci termenul de realizare a pistei care este din ce in ce mai aminat! Multumesc pt intelegere!!!”
N.R. Undeva, in spatiul online, un consilier local PNL – avocat de meserie – are un comentariu care arata cat de centurista este politica. Consilierul ii trimite o bezea lui Lucian Iliescu spunand ca, citez: “Barbu nu ii ajunge nici la degetul mic lui Lucian Iliescu”. Comentariul pica precum nuca in perete, numai daca ne gandim la faptul ca respectivul consilier a votat cu doua maini demiterea lui Iliescu din fruntea PNL Giurgiu in urma cu doi ani. Daca mai punem la socoteala faptul ca in ultimii patru ani de mandat “iliescian”, municipiul a primit peste 100 de miliarde de lei de la CJ si ca a lasat municipiul indatorat cu zeci de milioane de euro – avem adevarata dimensiune a dezastrului declaratiei consilierului PNL. Dar asta este alta fractura logica… De parca ar avea vreo logica aceasta campanie electorala.
Ion Diaconescu

Un comentariu

Comentariile sunt inchise