Publicat : mar, iun. 12th, 2018

Deputatul Elena Dinu a organizat dezbaterea: „Impactul vaccinării anti-HPV în prevenţia cancerului de col uterin şi a bolilor asociate HPV”

Deputatul Elena Dinu a organizat marti, 12 iunie, in Sala Atelier a Teatrului “Tudor Vianu” o dezbatere pe tema impactului vaccinarii anti-HPV in preventie cancerului de col uterin si a bolilor associate HPV, dezbatere la care au participat circa 100 de persoane, majoritatea femei.
Pe langa invitatii din Giurgiu – de la oameni simpli, parinti de fetite, la sefi de deconcentrate, medici sau lideri politici – deputatul giurgiuvean a avut si invitati de prestigiu la aceasta dezbatere: reprezentanti ai Camerei Deputatilor (deputatii Carmen Holban, Beatrice Tudor si Bianca-Miruna Gavrilita), secretarul de stat Maria Lazar, dar si medici specialisti, reprezentanti ai asociatiilor de pacienti.Intalnirea s-a desfasurat sub forma unei dezbateri libere, nu inainte de o sesiune de informare a specialistilor in domeniu, care au punctat importanta si beneficiile vaccinarii anti-HPV, ca masura de preventie a cancerului de col uterin si a bolilor asociate cu HPV.
“Am organizat aceasta intalnire, pentru a dezbate o tema extrem de importanta: reducerea substantiala a mortalitatii prin cancerul de col uterin, in special la femeile tinere.
Introducerea vaccinarii anti-HPV, ca metoda de preventie primara, complementara programelor de screening organizat poate reduce substantial mortalitatea prin această forma de cancer. In plus, este singura metoda de preventie impotriva tuturor bolilor produse de infectia cu HPV.
Imi doresc ca fiecare dintre cei prezenti la aceasta dezbatere sa transmita mai departe mesajul nostru, pentru ca astfel, cat mai multi parinti sa isi vaccineze fetitele, aparandu-le sanatatea si chiar viata”, a precizat deputatul Elena Dinu.

Despre autor

-