Deputatul Elena Dinu: “In Romania sunt 28% fumatori, dintre care, 29% sunt tineri intre 15 si 24 de ani!”

Miercuri, 30 mai, deputatul PSD Elena Dinu a participat, la sediul Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, la o masă rotundă cu tema “Tutunul distruge inimi, respiră sănătate!”, alături de reprezentanţi ai Asociaţiei Române de Cardiologie, ai Societăţii Române de Pneumologie şi ai altor organizaţii profesionale şi non-guvernamentale.
Deputatul Elena Dinu, secretar al Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor a precizat in discursul sau ca aceasta Comisie va fi în continuare un partener al societăţii civile, medicale şi academice din România, în lupta pentru prevenirea şi reducerea consumului de tutun şi pentru protejarea stării de sănătate a generaţiilor viitoare.
“În acest moment, în România asistam la un fenomen alarmant: mortalitatea în cazul bolilor cardiovasculare este de trei ori mai mare decât cea provocată de cancer, iar 70% dintre infarcte sunt la tineri. În anul 2018, România are 28% fumători şi 29% dintre ei sunt tineri cu vârste între 15 şi 24 de ani. De aceea, Comisia pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor are in vedere, in prima faza, o serie de masuri care sa previna acest adevarat flagel”, a declarat Elena Dinu.