Dezbatere – Grupul Tematic Regional Susținerea Sănătății și Protecției Sociale – organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia la Primaria Giurgiu

Sala de ședințe a Primăriei Municipiului Giurgiu a găzduit astăzi întâlnirea Grupului Tematic Regional Susținerea Sănătății și Protecției Sociale, organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia.
Activitatea are loc în contextul actualizării Planului de Dezvoltare Regională 2021 – 2027 (PDR) și al pregătirii documentelor naționale de programare a finanțărilor din fonduri europene post 2020.
În acest sens, sunt necesare consultări cu partenerii economici și sociali, cu societatea civilă și cu organismele care promovează incluziunea socială, drepturile fundamentale, egalitatea de gen, nediscriminarea și drepturile persoanelor cu dizabilități pe tot parcursul elaborării documentelor de programare.
Concret, evenimentul a fost dedicat dezbaterii direcțiilor de finanțare pentru perioada 2021-2027 din Planul de Dezvoltare al Regiunii Sud Muntenia și s-au facut propuneri pentru alocarea de fonduri în perioada 2021-2027, la nivelul Regiunii Sud Muntenia, din fondurile distribuite de Uniunea Europeană Statelor Membre.
Întâlnirea, a cincea din seria celor 7 propuse și găzduite de municipiile din regiune, moderată de Daniela Traian, director de Dezvoltare și Comunicare în cadrul ADR Sud-Muntenia a fost deschisă de primarul Nicolae Barbu, care a punctat necesitatea armonizării axelor de finanțare din exercițiul financiar 2021-2027 cu nevoile cetățenilor și a vorbit de proceduri mai rapide, flexibile și ușor aplicabile.
“Avem experiența proiectelor anterioare și sunt necesare proceduri simple și armonizate”, a conchis edilul șef care și-a exprimat speranța utilității acestei întâlniri găzduite de Giurgiu.