DN5 sub lupa Politiei Rutiere

politia-rutieraÎn ziua de 8 septembrie a.c., în intervalul orar 13.00-18.00, sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române, polițiștii din județul Giurgiu au acționat punctual, pe Drumul Național 5, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Acțiunea a fost realizată ca urmare a concluziilor analizelor de risc rutier întocmite care au relevat faptul că, la nivel județean, în primele 8 luni ale anului 2017, s-au produs 50 de accidente rutiere grave soldate cu decesul a 21 de persoane și rănirea gravă a altor 36. Totodată s-a constat că printre principalele cauze generatoare de accidente se numără viteza (sub cele două forme ale sale: excesivă, respective neadaptată la condițiile de drum), neacordarea priorității de trecere și depășirea neregulamentară.
Pentru creșterea eficienței activităților desfășurate polițiștii structurii rutiere au fost sprijiniți de polițiști din cadrul structurii de ordine publică și un polițist din cadrul I.P.J. Ilfov și au acționat cu un aparat radar montat pe o autospecială neinscripționată și un aparat radar TruCAM.
Pe timpul acțiunii au fost constatate mai multe încălcări ale normelor care reglementează regimul rutier, fiind aplicate 120 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 69.650 lei, dintre care 110 pentru nerespectarea regimului legal de viteză iar 10 pentru alte abateri (pentru nefolosirea centurii de siguranță, conducerea autovehiculelor fără documente, numere neconforme, etc.).
Totodată, în cadrul acțiunilor, au fost retrase 2 de certificate de înmatriculare, un set de plăcuțe de înmatriculare și au fost reținute 5 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.
Polițiștii vor continua acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.