Drept la replica

Ca urmare a articolului Misterul cablurilor care au luat foc din senin in municipiul Giurgiu (https://opiniagiurgiu.ro/stirea-zilei/misterul-cablurilor-care-au-luat-foc-din-senin-in-municipiul-giurgiu/ ), va transmitem urmatoarea declaratie, cu rugamintea sa citati reprezentantii E-Distributie Muntenia. De asemenea, pe viitor, în cazul în care aveți nevoie, pentru informarea publicului, de informații privind activitatea E-Distribuție Muntenia sau a altor companii din grupul Enel în România, vă rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail [email protected] sau la numerele de telefon 0732.719.702 și 0726.345.195.

Reprezentantii E-Distributie Muntenia:
Cauza incidentului la care faceți referire este un scurtcircuit în tabloul de distribuție a iluminatului public din strada Negru Vodă, tablou care aparține autorității locale din Municipiul Giurgiu. Astfel, în data de 31 august, în jurul orei 21.10, scurtcircuitul accidental provocat de lipsa sistemelor de protecție a cauzat aprinderea cablului de iluminat public, ceea ce a afectat si circuitul paralel de distributie a energiei electrice. Echipele de electricieni au fost anunțate și au plecat spre interventie la ora 21:29, iar realimentarea clienților a avut loc la ora 22:26. În cursul zilei de astăzi, 1 august, vor fi înlocuite cablurile afectate de incendiu.
Este important de menționat că incidentul a avut loc cu mult după finalizarea lucrărilor de către E-Distribuție Muntenia în zona străzii Negru Vodă la intersecția cu Bulevardul Daciei.
Mentionam ca lucrarile de mentenanta / investitii sunt planificate si realizate in functie de importanta si urgenta acestora, astfel incat standardul de performanta in distributia de energie electrica sa fie respectat.
Cu stima,
Biroul de presa Enel România