Dupa patru luni de pauza Ateneul din Giurgiu isi reincepe activitatea – spectacol dedicat Zilei Femeii

spectacol 8 martie 6.03Ateneul giurgiuvean se află pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru obținerea autorizației de la ISU care îi va permite reluarea activității, la capacitate maximă.
După ce a urmat toți pașii legali pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu și pentru reactualizarea proiectului tehnic, timp în care ateneul nu a fost deschis publicului,  directorul Virgil Pețanca declară că în aceste zile se vor executa și ultimele lucrări de conformitate și urmează să înștiințeze ISU.
Pentru a vedea concret stadiul lucrărilor, primarul Nicolae Barbu a vizitat ieri clădirea ateneului și a stat de vorbă cu directorul Virgil Peţanca. Edilul şef a comentat situaţia cel puţin ciudată, în care o clădire mai puţin sigură, cum este cea a Centrului Cultural Ion Vinea, nu intră sub incidenţa legii, dar poate pune în pericol siguranţa spectatorilor, în timp ce ateneul a trebuit închis câteva luni, pentru o serie de mici neconformităţi, mai degrabă în documente.
Şi pentru ca redeschiderea să fie cu adevărat specială, autorităţile s-au gândit să organizeze un spectacol deosebit, dedicat doamnelor şi domnişoarelor, susţinut de artişti ai Operei Române, duminică, 6 martie, de la ora 18.00, denumit “De ziua ta”. Vor concerta la Giurgiu soprana Simonida Lutescu, tenorul Andrei Lazăr, Cvintetul Elite și vor evolua balerina Ioana Marchidam şi actorul Valentino Tiron, sub bagheta magică a regizorului Marcel Stănciucu.
Intrarea este liberă, iar invitaţiile pot fi ridicate de la secretariatul Centrului Cultural Ion Vinea.